Sprinjin de la CJC pentru reabilitarea caminelor culturale din comuna Cobadin

Septembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

Crearea unui cadru adecvat pentru desfasurarea activitatilor socio-culturale si artistice in cadrul comunei dar si imbunatatirea infrastructurii din comuna reprezinta obiectivul principal al adminstratiei locale. Cresterea si diversificarea numarului activitatilor sociale prin reabilitarea si modernizarea Caminelor Culturale din comuna Cobadin vor avea ca efect cresterea gradului de acces si participare a cetatenilor la viata culturala.

Administratia locala Cobadin a primit fonduri de la Consiliul Judetean Constanta (CJC) in valoare de 200.000 de lei. Aceasta suma va fi folosita pentru reabilitarea caminelor culturale din comuna. Caminul cultural din Cobadin va fi mobilat in totalitate iar pentru cele din satele Viisoara si Negresti se va face completarea cu mobilier.
Caminul cultural din localitatea Cobadin a fost reabilitat in anul 2015, tot cu fonduri de la CJC . In acest an caminul va fi dotat cu mese, se va realiza dotarea bucatariei cu aparatura profesionala dar si vesela, toate acestea pentru organizarea evenimentelor.
Un alt mare proiect la care administratia locala Cobadin lucreaza, se refera la introducerea sistemului de alimentare cu apa potabila din satul Negresti. Dupa ce specialistii au analizat probele de calitate a apei si debitul acesteia, s-a constatat ca indicii sunt foarte buni. In prezent lucrarile de forare a putului s-au incheiat. S-a forat pana la adancimea de 265 de metri. Lucrarea s-a mai incercat sa fie executata o data, dar fara succes. Zona respectiva este una greu accesibila in ceea ce priveste forarea si autoritatile locale au identificat cu greu o firma care sa efectueze interventia.

Lucrarile la scoala din Viisoara continua
Administratia locala Cobadin a semnat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in luna septembrie 2015, contractul de finantare pentru construirea scolii din localitatea Viisoara.
Scoala cu clasele I-VIII are in componenta sa trei corpuri. Administratia locala a construit noua unitate de invatamant pe amplasamentul corpului cu patru sali de clasa, ce a fost demolat pentru a face loc noii cladiri.
Noua scoala este construita in regim P+1 si are o suprafata de 900 mp. Unitatea scolara ofera celor 200 de elevi, sapte sali de clasa, laborator de informatica, sala pentru centrala termica, grupuri sanitare, sala pentru corn si lapte, cancelarie.
Investitia are o valoare totala de 2.500.000 lei si este realizata pe buget multianual. Construirea institutiei de invatamant se intinde pe o perioada de trei ani de zile.
Lucrarile de la Scoala Generala din Viisoara se deruleaza in ritm alert iar exteriorul cladirii a fost finalizat. S-au realizat finisajele interioare iar in prezent se lucreaza la instalatia termica si la cea sanitara.
In paralel autoritatile locale au demarat lucrarile de amenajare a curtii interioare. Sistematizarea curtii prin amenajarea spatiilor verzi si crearea unui parc in fata scolii cu bancute, cosuri de gunoi si iluminat pietonal intra tot in sarcina administratiei locale.
De asemenea, deoarece constructorul a finalizat proiectul de construire a scolii, urmeaza ca administratia locala sa se ocupe de amenajarea a doua terenuri de sport in spatele scolii; un teren de minifotbal si unul multifunctional pentru handbal si baschet.

Articole din editia din data de Septembrie 2016

 • Deschidere de an scolar si eveniment istoric aniversar in comuna Ostrov

  Administratie locala
 • Autoritatile locale din Deleni sprijina noua conducere a Liceului Nicolae Istratoiu

  Administratie locala
 • Autoritatile locale vor transport gratuit pentru elevii din comuna Silistea

  Administratie locala
 • Administratia locala Saligny continua proiectele demarate

  Administratie locala
 • Drumuri afectate de precipitatii in comuna Oltina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771