Dorinela Irimia pastreaza traditia inceputului de an scolar in comuna Saraiu

Septembrie 2016, Mirela Ionita

Educatie

Administratia locala Saraiu face tot posibilul pentru a le oferi copiilor din comuna conditii optime de studiu si materiale necesare pentru a participa la orele de curs. Conducerea Primariei doreste atat prevenirea si limitarea situatiilor dificile cu care se confrunta familiile din comuna cat si crearea de sanse egale pentru dezvoltarea personala si profesionala a copiilor.

Edilul comunei Saraiu, Dorinela Irimia, urmareste ca toti prescolarii si elevii din comuna sa aiba acces la educatie din dorinta de a preveni abandonul scolar. Actiunile pe care administratia locala le realizeaza pentru copiii comunei au ca scop si diminuarea efortului financiar depus de catre parintii acestora.
"Pregatim si anul acesta actiunea Ghiozdanul, actiune ce se desfasoara de patru ani si care va continua si in acest mandat. Astfel 186 de copii, scolari cat si prescolari din comuna, vor primi la deschiderea noului an scolar un ghiozdan cu rechizite", a declarat Dorinela Irimia, edilul comunei Saraiu.
Prin acest program, autoritatile locale se asigura ca toti copii beneficiaza de toate materialele de studiu necesare pentru participarea la orele de curs iar familiile cu o stare financiara modesta, care nu-si permit sa le ofere copiilor lor rechizite, scapa de aceasta grija.
Administratia locala doreste atragerea copiilor spre invatamant si educatie, oferindu-le rechizite, scoli moderne, tot ceea ce au nevoie pentru a studia cu placere, deoarece acestia reprezinta viitorul comunei.
In acest sens, luni au fost demarate lucrarile de modernizare a gradinitei din Dulgheru. Edilul Dorinela Irimia doreste sa le pregateasca celor mai mici locuitori ai satului Dulgheru o surpriza in prima zi de scoala. Va decora cladirea la exterior si va amenaja parcul gradinitei intr-un mod cat mai placut pentru copilasi. Va crea un spatiu de joaca modern in care cei mici sa isi petreaca timpul liber.
Tot in acest sens, in fiecare vacanta de vara comuna Saraiu se pregateste de inceperea noului an scolar. S-au realizat lucrari de igienizare a unitatilor de invatamant, deoarece copii trebuie sa invete intr-un mediu curat si placut.
In alta ordine de idei, se fac pregatiri si pentru a sarbatori asa cum se cuvine "Ziua comunei Saraiu", care va avea loc pe data de 13 octombrie.
Locuitorii satului Dulgheru au piata agro-alimentara
Lucrarile privind amenajarea pietei agroalimentare din Dulgheru s-au finalizat spre bucuria agricultorilor locali care isi vor putea comercializa produsele in cele mai bune conditii.
Administratia locala a conturat piata agroalimentara din satul Dulgheru pentru comercianti si producatori locali. Aceasta investitie dispusa pe o suprafata de peste 300 de metri patrati, apare ca solutie in 2014, dupa ce autoritatile locale au amenajat in Saraiu piata agroalimentara cu tarabe noi, o noua imprejmuire, pavaj si acoperis pentru protectia produselor comercializate.
Lucrarile de realizare a acestui proiect au presupus: turnarea unei platforme de beton, montarea de pavele, amenajarea trotuarelor si unei fose septice, montarea tarabelor, dar si imprejmuirea spatiului destinat pietei agroalimentare. Investitia a fost realizata cu fonduri europene, accesate prin Grupul de Actiune Locala (GAL) Dobrogea si a avut o valoare de 50.000 de euro +TVA.

Biserica din Saraiu a fost reabilitata
Viata religioasa este foarte importanta pentru locuitorii comunei si de aceea proiectele ce au in vedere bisericile ocupa un loc special in sufletul bunei crestine Dorinela Irimia, edilul comunei Saraiu.
Autoritatile locale au realizat lucrari de reabilitare si modernizare la biserica ce il are ca ocrotitor pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe din localitatea Saraiu. Pentru modernizarea lacasului de cult, s-a realizat o cladire pentru centrala termica si s-au montat calorifere, s-au achizitionat si s-au montat doua policandre. Sarpanta lacasului a fost refacuta in totalitate, pe acoperisul principal s-a montat tabla iar turlele au fost reabilitate in totalitate. Tabla este tip cupru, placata cu foite de aur, speciala pentru turle. Exteriorul lacasului a fost reabilitat si s-a realizat si imprejmuirea lacusului de cult. In interior, s-a montat catapeteasma sculptata din lemn, pe care s-au pictat icoane noi cu foite de aur. In sfantul altar s-au achizitionat masa sfintelor daruri si cele doua iconostase. Aceste lucrari au fost realizate cu fonduri de la bugetul local.Articole din editia din data de Septembrie 2016

 • Lucrari de dezvoltare a comunei Vulturu

  Educatie
 • Concurs de taekwondo in orasul Harsova

  Educatie
 • Administratia locala Nicolae Balcescu sprijina educatia si viata spirituala

  Educatie
 • Autoritatile locale din Lumina se gospodaresc pentru reducerea costurilor

  Educatie
 • Clase noi si igienizate la deschiderea anului scolar in comuna Crucea

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • 12 elevi din Cerchezu se reîntorc la școală

  Educatie
 • Școala din Bărăganu își deschide porțile pentru elevii clasei a VIII a

  Educatie
 • Elevii din Peștera au șanse egale pentru accesul la sistemul educațional. Primăria achiziționează tablete și sim-uri cu acces la internet

  Educatie
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771