Tabara gratuita pentru copiii din comuna Gradina

August 2016, Mirela Ionita

Educatie

La initiativa ediului Gabriela Iacobici, 17 copii din comuna Gradina cu rezultate deosebite la invatatura au pornit intr-o vacanta de neuitat in Maramures, zona cu traditii minunate.

Dupa excursia din luna iunie in care 150 de elevi din comuna Gradina s-au recreat in parcul acvatic Aqua Magic din statiunea Mamaia Constanta unde au beneficiat de intrare gratuita si transport asigurat de administratia locala, edilul Gabriela Iacobici s-a gandit sa le ofere copiilor din nou clipe de bucurie.
Duminica, 21 august, un numar de 17 elevi din comuna Gradina impreuna cu doi insotitori au urcat in microbuzul scolii si au pornit intr-o vacanta de neuitat, timp de 7 zile in zona Maramuresului, la Pensiunea Iza. Este vorba despre un cadou oferit la initiativa administratiei locale unor copii care au obtinut rezultate foarte bune la invatatura dar cu posibilitati materiale modeste. Cheltuielile pentru tabara in ceea ce priveste combustibilul pentru transport, cazarea, masa dar si excursiile din imprejurimile pensiunii au fost suportate de un agent economic care investeste in zona comunei.
"Daca anul trecut tabara a fost organizata la Hunedoara, ne-am gandit ca anul acesta copiii sa se plimbe in Maramures. Sunt bucuroasa ca putem sa oferim momente de neuitat acestor copii, care uneori din cauza situatiei financiare dificile preiau din greutatile vietii", a declarat Gabriela Iacobici, primarul comunei Gradina.

Geamie noua pentru familiile musulmane din Gradina
Lacasul de cult in care musulmanii vin sa se roage in prezent este foarte vechi. Pentru a veni in sprijinul cetatenilor de etnie musulmana din localitatea Gradina, autoritatile locale au purtat discutii cu reprezentantii musulmanilor din comuna, dar si cu Consulul general al Republicii Turcia la Constanta, oficialitati sau oameni de afaceri din Turcia pentru a sprijini constructia unei geamii. Lucrarea se realizeaza cu fonduri de la Consulatul Turc. Constructia a fost ridicata iar acum lucrarile au ajuns la montarea acoperisului.
"Noul lacas de cult nu este prea mare, deoarece nu sunt multe persoane de etnie musulmana, insa era necesar. Cele 30 de familii de musulmani fac parte din comunitatea noastra si nu putem sa le neglijam si sa nu le oferim sprijin", a mai declarat edilul comunei Gradina, Gabriela Iacobici.

Album foto

 • Articole din editia din data de August 2016

 • Ce poti face timp de 4 zile la Regata Marilor Veliere 2016

  Educatie
 • Planuri de restaurare pentru un fost sediu de Primarie, in prezent muzeu

  Educatie
 • Asfaltarea celui de-al doilea tronson de drumuri din Fantanele

  Educatie
 • Edilul comunei Tirgusor sprijina sportul si invatamantul

  Educatie
 • Lucrarile de asfaltare in Navodari, in ritm alert

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • 12 elevi din Cerchezu se reîntorc la școală

  Educatie
 • Școala din Bărăganu își deschide porțile pentru elevii clasei a VIII a

  Educatie
 • Elevii din Peștera au șanse egale pentru accesul la sistemul educațional. Primăria achiziționează tablete și sim-uri cu acces la internet

  Educatie
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771