Copiii din Baraganu au gradinita noua

August 2016, Radu Petric

Educatie

La inceputul acestui an scolar prichindeii din comuna Baraganu nu se vor intoarce in vechea gradinita ci vor pasi in casa noua deoarece administratia locala a finalizat lucrarile de construire a institutiei de invatamant prescolar din localitate. Noua gradinita le va oferi prichindeilor cele mai bune conditii pentru cresterea si dezvoltarea lor.

Conducerea Primariei se bucura de finalizarea lucrarilor la gradinita din Baraganu a carei receptie s-a facut in luna august. Aceasta are o suprafata totala de 250 de metri patrati si cuprinde un numar de trei sali de clasa, o cancelarie, spatii de joaca, grupuri sanitare cat si vestiare pentru cei mici.
In vederea asigurarii conditiilor optime si pe timpul iernii, autoritatile locale au achizitionat o centrala electrica pe care au si racordat-o la reteaua de distributie a energiei electrice. Pentru centrala s-a contruit o cladire separat de gradinita. Mobilierul nou achizitionat a fost montat astfel incat totul sa fie pregatit pentru venirea celor mici. Investitia a fost realizata cu fonduri de la Ministerul Educatiei si are o valoare de 700.000 de lei.
In prezent se lucreaza la amenajarea curtii interioare a gradinitei. S-au turnat trotuarele, s-au realizat aleile iar in prezent se aseaza pamant pentru plantarea gazonului. Urmeaza sa se monteze bancute iar in primavara se vor planta pomi si plante decorative. Imprejmuirea institutiei de invatamant a fost realizata cu bani de la bugetul local iar amenajarea curtii interioare a acesteia este realizata de catre administratia locala tot din fonduri proprii.
In paralel cu lucrarile de la gradinita, la scoala din Baraganu se efectueaza lucrari de igienizare. Autoritatile locale au demarat lucrari de reparare si varuire la exteriorul cladirii. In interiorul unitatii de invatamant s-au realizat lucrari de zugravire, s-a schimbat parchetul, iar lambriul a fost demontat de pe pereti si inlocuit. S-au realizat lucrari de reparatii si in biblioteca scolii, parchetul a fost schimbat, iar grupurile sanitare au fost dezinfectate si igienizate.
Aceste lucrari au fost realizate cu fonduri de la bugetul local dar si cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta.


Articole din editia din data de August 2016

 • Ce poti face timp de 4 zile la Regata Marilor Veliere 2016

  Educatie
 • Planuri de restaurare pentru un fost sediu de Primarie, in prezent muzeu

  Educatie
 • Asfaltarea celui de-al doilea tronson de drumuri din Fantanele

  Educatie
 • Edilul comunei Tirgusor sprijina sportul si invatamantul

  Educatie
 • Lucrarile de asfaltare in Navodari, in ritm alert

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • 12 elevi din Cerchezu se reîntorc la școală

  Educatie
 • Școala din Bărăganu își deschide porțile pentru elevii clasei a VIII a

  Educatie
 • Elevii din Peștera au șanse egale pentru accesul la sistemul educațional. Primăria achiziționează tablete și sim-uri cu acces la internet

  Educatie
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771