Premierul Dacian Ciolos cere o analiza a modului in care Romania va face fata unui cutremur/ Guvernul acorda ajutoare de urgenta pentru romanii afectati de cutremurul din Italia

August 2016, Catalin Sandulescu

Social

Prim-ministrul Dacian Ciolos a cerut luni Ministerului de Interne si celui al Dezvoltarii ca "in termen de doua saptamani sa vina cu o analiza a modului in care noi in Romania suntem pregatiti in momentul de fata sa facem fata unei astfel de catastrofe si sa vedem ce masuri mai trebuie luate".


"Stiu ca la nivelul ISU, in urma accidentului de la Colectiv, au fost luate anumite masuri pentru a imbunatati capacitatea de reactie si pentru a clarifica rolul si responsabilitatiile. Stiu ca sunt si programe de dotare. As vrea sa avem si o astfel de informare si in guvern care sa fie publica si stiu ca MDRAP a initiat mai multe masuri si are o analiza legat de situatia in care se afla mai multe cladiri care sunt supuse mai multor riscuri intr-o astfel de situatie de catastrofa. V-as ruga domnule Dincu sa veniti sa informati Guvernul care sunt masurile care au fost luate si ce masuri mai putem lua pana la sfarsitul mandatului pentru a progresa si in acest domeniu", a fost solicitarea prim-ministrului Dacian Ciolos.
Guvernul s-a reunit luni intr-o sedinta extraordinara pentru aprobarea unor ajutoare de urgenta rudelor romanilor decedati in urma cutremurului din Italia, copiilor ramasi orfani, familiilor ale caror locuinte au fost afectate, ranitilor si celor care doresc sa revina in Romania.jmk
"Avem astazi pe agenda sedintei o hotarare de guvern pregatita de Ministerul Muncii si de Ministerul de Externe prin care urmeaza sa acordam ajutoare de urgenta pentru rudele persoanelor decedate () Avem, totodata, un ajutor specific pe care il propunem pentru copiii care au ramas orfani () Vom oferi totodata un sprijin financiar pentru familiile care au avut acolo locuinte in proprietate si care au fost distruse in proportie mai mare de 50% () Vom asigura un sprijin financiar pentru cei care in urma catastrofei doresc sa se intoarca in tara si doresc sa se reintegreze intr-o activitate profesionala () Vom acoperi cheltuielile de spitalizare pentru cei care sunt acum raniti in spital si care nu sunt inclusi in sistemul de asigurari sociale", a declarat prim-ministrul Dacian Ciolos, la inceputul sedintei de Guvern.
Premierul le-a multumit "romanilor din zona, asociatii, organizatii nonguvernamentale si reprezentanti ai Bisericii" pentru mobilizarea lor si pentru ca "au dat dovada de solidaritate, de generozitate, de marinimie si i-au sprijinit pe cei care au fost afectati". "As vrea totodata sa multumesc autoritatilor italiene, am facut deja acest lucru si direct i-am transmis si premierului Renzi multumiri - pentru modul in care autoritatile italiene au actionat pana acum in operatiunile de salvare", a mai spus premierul Dacian Ciolos
De asemenea, Ciolos a apreciat ca si Ministerul Afacerilor Externe "s-a mobilizat rapid folosind toate instrumentele pe care le avea la dispozitie pentru a fi alaturi de cei care au fost afectati".
"Vreau sa spun din nou ca suntem alaturi de familiile celor care si-au pierdut persoane apropiate, suntem alaturi de cei care au in familie raniti. Vreau sa le transmit tuturor, asa cum am mai spus, ca Guvernul Romaniei o sa faca tot ce tine de noi din punct de vedere legal pentru a-i putea sprijini pe cei care au ales sa lucreze sau sa locuiasca in Italia si au fost victimele acestei catastrofe naturale", a mai spus seful Guvernului.
Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de August 2016

 • Ce poti face timp de 4 zile la Regata Marilor Veliere 2016

  Social
 • Planuri de restaurare pentru un fost sediu de Primarie, in prezent muzeu

  Social
 • Asfaltarea celui de-al doilea tronson de drumuri din Fantanele

  Social
 • Edilul comunei Tirgusor sprijina sportul si invatamantul

  Social
 • Lucrarile de asfaltare in Navodari, in ritm alert

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Copiii din Siliștea, în excursie la Aqua Magic

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia marchează Ziua Universală a Iei Românești

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

  Social
 • Ziua Internaţională a Familiei marcată la Cumpăna

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771