Copiii Centrului pentru Tineret "Ion Creanga" fac spectacol de "Ziua Tuzlei"

August 2016, Mirela Ionita

Educatie

Copiii instruiti in cadrul Programului "Scoala de Vara"-Tuzla 2016, organizat de Centrul pentru Tineret "Ion Creanga", dezvolta talente si abilitati personale si profesionale deosebite pe care le etaleaza cu success sub indrumarea coordonatorului Maria Damian Pascal la evenimentele organizate de Primaria comunei Tuzla si de Consiliul Local.

Centrul pentru Tineret "Ion Creanga" a demarat in aceasta vara Programul educational-cultural-artistic "Scoala de vara"-Tuzla 2016. Prin acest program se urmareste ca la cursurile initiate, copiii sa participe cu drag, intr-un mod placut si sa scape de "teama" de scoala. Cursurile au ca scop dezvoltarea personala si profesionala a copiilor, aprofundarea abilitatilor acestora dar si descoperirea de noi talente.
In aceasta perioada in centru e forfota mare deoarece se aleg micii artisti si se fac pregatiri intense pentru spectacolul ce va fi pus in scena in cadrul evenimentul din data de 9 septembrie, cu ocazia serbarii zilei comunei Tuzla.
Cu prilejul acestei zile festive, Maria Damian Pascal va organiza "Targul Copiilor" oferindu-le micilor talente ocazia de a expune rodul muncii lor: picturi pe sticla, borcane transformate in vaze, produse handmade, bratari, cercei, coliere. Micii patiseri vor oferi dulciurile gatite din pasiune, cu manutele lor, la "Targul de prajituri" organizat in aceeasi zi.
Totodata, in aceasta zi festiva va fi lansat si primul numar al revistei "Stratonis", revista in care copiii si-au scris povestile, iar cei care nu stiu sa scrie au desenat-o sau au construit-o.
In deschiderea festivitatii "Ziua Tuzlei", copiii pregatiti in "Scoala de Vara", vor incanta participantii si spectatorii cu un spectacol de dans popular si streetdance, cu cantece la chitara dar si cu vocile lor minunate.
"Ne pregatim intens si pentu data de 3 septembrie, cand Asociatia culturala Directia 9, asociatie al carei initiator si presedinte este poetul Adrian Suciu, va veni la Tuzla in cadrul unui eveniment de poezie si muzica", ne-a marturisit Maria Damian Pascal, onorata de aceasta viitoare prezenta.
Pe data de 30 iulie 2016, in cadrul evenimentul organizat de Primarie si Consiliul Local, au fost premiati veteranii in casatorie, respect si iubire. La acelasi eveniment a avut loc si prezentarea de carte "Povestile marii" de Cristian Cealera, urmata de un spectacol de muzica folk si pop-rock sustinut de Cristian Hariton si Radu Craciunescu, o parte din formatia Freedom. La acest eveniment au fost prezente aproximativ 100 de persoane.
Marti, 23 august, ora 09:00 copiii inscrisi la Centrul pentru Tineret Ion Creanga, participanti ai cursurilor din programul "Scoala de Vara", pleaca spre statiunea Mamaia. Acestia pornesc in excusie la Aqua Magic, transportul fiind asigurat de Primarie iar intrarea la parcul acvatic va fi gratuita.
Activitatea in Centrul pentru Tineret Ion Creanga din localitatea Tuzla prospera si asta se vede in copiii ce participa la cursurile organizate ce catre persoanele specializate. Dragostea pentru copii si arta dar si pasiunea pentru ceea ce fac i-a unit in Centrul pentru Tineret Ion Creanga Tuzla pe cei care ii supravegheaza si le insufla copiilor iubirea fata de scoala, familie, arta, oameni. Iubitori ai muzicii populare sau pop-rock, iubitori ai dansului, iubitori de arta, psihologi sau voluntari, cu totii colaboreaza si contribuie la formarea copiilor in cel mai frumos mod.
Album foto

 • Articole din editia din data de August 2016

 • 3,5 milioane de romani muncesc acum in strainatate! Cati vor mai primi pensie cand se intorc?

  Educatie
 • Romanii prefera in continuare sa-si retraga banii de la bancomate, in locul platii cu cardul

  Educatie
 • Copiii Centrului pentru Tineret "Ion Creanga" fac spectacol de "Ziua Tuzlei"

  Educatie
 • A fost reabilitat pasajul de la Tomis!

  Educatie
 • Contract de peste 150.000 de euro pentru curatenia in piete, parcurile de joaca si campusul "Henri Coanda"

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • 12 elevi din Cerchezu se reîntorc la școală

  Educatie
 • Școala din Bărăganu își deschide porțile pentru elevii clasei a VIII a

  Educatie
 • Elevii din Peștera au șanse egale pentru accesul la sistemul educațional. Primăria achiziționează tablete și sim-uri cu acces la internet

  Educatie
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771