Proiecte pentru dezvoltarea orasului Negru Voda

August 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

Administratia locala din Negru Voda doreste imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor si dezvoltarea orasului. Edilul Petre Urziceanu in buna colaborare cu viceprimarul orasului, Marian Casuneanu, demareaza proiecte ce reprezinta o noutate pentru cetateni.

Proiectul ce vizeaza amenajarea de spatii verzi, mai exact a doua parcuri in orasul Negru Voda, depus de administratia locala la Agentia pentru Dezvoltarea Regionala Sud-Est (ADRSE), se afla in faza de analiza. La sfarsitul lunii august se va face controlul administrativ, dupa care se va trece la faza de finantare. Investitia are o valoare de 650.000 de euro.
"Suntem singurii care am depus un astfel de proiect si am obtinut finantare. Lucrarile vor incepe in mod cert in decursul anului viitor", a declarat viceprimarul orasului Negru Voda, Marian Casuneanu.
Edilul ne-a informat ca autoritatea locala in parteneriat cu S.C. ENGIE S.A. (Congaz) a realizat un proiect de extindere a retelei de gaz pe o distanta de 1700 metri liniari. Extinderea se va realiza in partea de nord-vest a localitatii si va deservi cartierul nou de case si agentii comerciali din zona.
"Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local si este in prag de executie. In decursul acestei luni vom demara lucrarile, iar in termen de 30 de zile vor fi finalizate. Lucrarea va fi executata in regim propriu cu fonduri de la bugetul local", a declarat edilul orasului Negru Voda, Petre Urziceanu.
Pentru dezvoltarea localitatilor din comuna autoritatile locale au in vedere proiectul de reabilitare, extindere si modernizare a Caminului Cultural din satul Darabani. Acesta a fost aprobat si finantat prin Compania Nationala de Investitii (CNI). In perioada urmatoare se va face definitivarea procedurilor de aprobare a finantarii si continuarea procedurilor de licitatie si executie. Investitia va avea o valoare de aproximativ 16 miliarde lei vechi.
Conducerea Primariei Negru Voda doreste sa investeasca si in educatie si invatamant si de aceea cauta sa atraga fonduri pentru reabilitarea Liceului Teoretic Negru Voda si a scolii din satul Darabani.

Articole din editia din data de August 2016

 • 3,5 milioane de romani muncesc acum in strainatate! Cati vor mai primi pensie cand se intorc?

  Administratie locala
 • Romanii prefera in continuare sa-si retraga banii de la bancomate, in locul platii cu cardul

  Administratie locala
 • Copiii Centrului pentru Tineret "Ion Creanga" fac spectacol de "Ziua Tuzlei"

  Administratie locala
 • A fost reabilitat pasajul de la Tomis!

  Administratie locala
 • Contract de peste 150.000 de euro pentru curatenia in piete, parcurile de joaca si campusul "Henri Coanda"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pregătiri pentru începerea anului școlar în Fântânele. Tablete pentru toți copiii

  Administratie locala
 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771