Lucrari de intretinere a pasunii din comuna Dumbraveni

August 2016, Catalin Sandulescu

Administratie locala

Avand in vedere starea pasunii afectata de cresterea ierburilor inalte, autoritatile locale din comuna Dumbraveni demareaza lucrari de curatare, ingrijire si amenajare a acesteia.

Prin hotarare de consiliu, administratia locala se va ocupa de ingrijirea si amenajarea pasunii din comuna Dumbraveni. Terenul a fost afectat de cresterea excesiva a ierburilor si arbustilor cu inaltimi mari, acesta fiind motivul pentru care autoritatile vor demara lucrari de indepartare a acestora. Astfel se vor realiza: curatarea terenului de pietre, combaterea buruienilor, curatarea de musuroaie, distrugerea vechiului covor vegetal degradat si pregatirea terenului pentru refacerea noului covorului ierbos.
Aceste lucrari au fost ingreunate din cauza terenului accidentat pe care se intinde pasunea. Intretinerea si amenajarea terenului va fi realizata de catre o firma autorizata din apropierea comunei Dumbraveni, pentru reducerea costurilor de executie, ce detine utilajele necesare.
Autoritatea locala doreste demararea acestor lucrari incepand cu saptamana viitoare si se vor realiza pentru inceput pe o suprafata de aproximativ 60 de hectare cu bani de la bugetul local, iar daca se vor gasi fonduri se vor realiza pe intreaga suprafata.
In alta ordine de idei, autoritatile locale au demarat lucrari de igienizare a scolii din Dumbraveni in care invata si copiii din localitatea Furnica, deoarece deschiderea noului an scolar se apropie cu pasi repezi, iar vacanta va lua sfarsit in cateva saptamani.
"In prezent se realizeaza lucrari de igienizare si reparatii curente. Se efectueaza dezinfectia si deratizarea cladirii si a grupurilor sanitare, unde s-au facut si lucrari de remediere. Pe data de 12 septembrie, copiii vor intra cu drag in salile de clasa curate si estetizate" a declarat Stelian Clinciu, primarul comunei Dumbraveni.
Aceste lucrari sunt realizate in colaborare cu conducerea scolii, unitatile de invatamant fiind in administratia directorului. Igienizarea se face cu fondurile scolii ce au fost alocate anterior de catre Primarie din bugetul local.Articole din editia din data de August 2016

 • 3,5 milioane de romani muncesc acum in strainatate! Cati vor mai primi pensie cand se intorc?

  Administratie locala
 • Romanii prefera in continuare sa-si retraga banii de la bancomate, in locul platii cu cardul

  Administratie locala
 • Copiii Centrului pentru Tineret "Ion Creanga" fac spectacol de "Ziua Tuzlei"

  Administratie locala
 • A fost reabilitat pasajul de la Tomis!

  Administratie locala
 • Contract de peste 150.000 de euro pentru curatenia in piete, parcurile de joaca si campusul "Henri Coanda"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771