Reabilitarea Scolii numarul 1 din Pecineaga

August 2016, Adrian Nicarel

Administratie locala

Conducerea Primariei Pecineaga a demarat investitii de amploare atat in infrastructura cat si in invatamant. Sprijinirea educatiei, a formarii personale si profesionale a copiilor, dar si dezvoltarea comunei si cresterea nivelului de trai a locuitorilor acesteia sunt obiectivele prioritare ale edilului Niculae Stan.

Scoala Generala numarul 1 cu clasele I-IV din Pecineaga se afla intr-o stare avansata de degradare si a fost trecuta de administratia locala in stare de conservare. Institutia este un spatiu de invatamant necesar deorece numarul de clase existent in celelalte scoli din localitate este insuficient pentru copiii care frecventeaza cursurile. In prezent elevii isi desfasoara activitatea in doua schimburi la scoala din centru. Fiind o cladire veche aceasta necesita lucrari importante de reabilitare pentru a oferi conditiile optime favorabile elevilor prezenti la orele de curs, ce se vor desfasura in cadrul acestei scoli.
"Construita in anul 1926, Scoala primara numarul 1 din Pecineaga cu clasele I - IV, a beneficiat in decursul anilor doar de lucrari de intretinere curente. Corpul vechi al cladirii necesita insa investitii majore. Am demarat, incepand cu data de 18.08.2016, lucrarile de renovare si reabilitare a institutiei de invatamant la exterior, urmand ca pe viitor sa gasim surse de finantare si pentru modernizarea cladirii la interior", a declarat edilul Niculae Stan.
Administratia locala a dat in executie lucrarea de reabilitare a cladirii, firmei care a castigat licitatia iar conform contractului termenul de finalizare a investitiei este de 30 de zile. Au fost demarate lucrarile de reabilitare a acoperisului iar cladirea va fi izolata termic la exterior, se vor realiza lucrari de tencuire si de montare a ferestrelor cu geam termopan. Investitia se realizeaza cu fonduri alocate de Consiliul Judetean Constanta si are o valoare de 4,5 miliarde lei vechi.
Cladirea necesita si la interior lucrari de reabilitare si renovare a plafoanelor, peretiilor, refacerea atat a instalatiei de apa cat si a celei electrice si reabilitarea grupurilor sanitare.
"Dorim ca in etapa urmatoare, tot cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta sa realizam si investitiile privind interiorul unitatii de invatamant si sa aducem Scoala cu clasele I-IV numarul 1 din Pecineaga la standarde europene", a mai marturisit primarul comunei Pecineaga, Niculae Stan.
In alta ordine de idei, autoritatile locale au demarat si investitii in infrastructura comunei, reabilitarea si modernizarea acesteia reprezentand obiective vitale pentru comunitatea din Pecineaga.
Anul trecut, administratia locala din Pecineaga a semnat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, contractul de finantare pentru realizarea investitiilor ce au ca scop realizarea sistemului de alimentare cu apa, a sistemului de canalizare-ape uzate si pentru modernizarea drumurilor prin asfaltare.
S-a obtinut finantare prin Ordonanta de Guvern 28 iar conducerea Primariei Pecineaga a dat ordin de incepere a lucrarilor. Comuna Pecineaga va beneficia de 22 de kilometri de retea de alimentare cu apa si de canalizare, investitii ce au o valoare de 2 milioane de euro fiecare. Lucrarile la sistemul de alimentare cu apa prin aductiune presupune introducerea conductei de apa potabila. Aductiunea apei in comuna Pecineaga se face prin conducta de la 23 August, iar statia de epurare exista la Mangalia. Lucrarile de introducere a sistemului de alimentare cu apa si a celui de canalizare se fac in paralel cu cele de afaltare. Drumurile din localitatea Pecineaga vor fi asfaltate tot pe o distanta de 22 de kilometri.


Articole din editia din data de August 2016

 • 3,5 milioane de romani muncesc acum in strainatate! Cati vor mai primi pensie cand se intorc?

  Administratie locala
 • Romanii prefera in continuare sa-si retraga banii de la bancomate, in locul platii cu cardul

  Administratie locala
 • Copiii Centrului pentru Tineret "Ion Creanga" fac spectacol de "Ziua Tuzlei"

  Administratie locala
 • A fost reabilitat pasajul de la Tomis!

  Administratie locala
 • Contract de peste 150.000 de euro pentru curatenia in piete, parcurile de joaca si campusul "Henri Coanda"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771