Investitii in invatamant si infrastructura in comuna Amzacea

August 2016, Mirela Ionita

Educatie

Educatia si invatamantul reprezinta pentru copii baza dezvoltarii personale si a integrarii lor in societate. Pentru ca toti copiii scolari si prescolari din comuna Amzacea sa primeasca o educatie corecta si pentru a reduce riscul abandonului scolar, in decursul celor cinci mandate, edilul comunei Amzacea, Constantin Radu a investit in invatamant.

"Pregatim gradinitele ce au fost finalizate in acest an in localitatile Amzacea, Casicea si General Scarisoreanu de inceperea noului an scolar. Vom finaliza lucrarile de amenajare a curtilor, iar incepand cu data de 1 septembrie vom face inaugurarea tuturor acestor unitati de invatamant", a declarat edilul comunei Amzacea, Constantin Radu.
Din dorinta de a le oferi elevilor din comuna conditii optime necesare pentru desfasurarea orelor de curs in institutiile de invatamant, conducerea Primariei a construit gradinite in Amzacea, Casicea si General Scarisoreanu, dar si o scoala din Casicea. Institutiile au fost racordate la sistemul de alimentare cu apa, la cel de canalizare si la reteaua de electricitate si au fost dotate cu mobilier specific. Investitiile au fost realizate cu fonduri obtinute de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).
Administratia locala doreste sa faca o extindere la gradinita din Amzacea si sa amenajeze in fata unitatii de invatamant un loc de joaca pentru copii, unde cei mici sa se recreeze. Acelasi lucru se doreste si in satul General Scarisoreanu unde exista un teren cu suprafata de 2.000 de metri patrati.
In tot acest timp, autoritatile locale lucreaza si pentru realizarea investitiilor ce au ca scop modernizarea si dezvoltarea infrastructurii. In acest sens se asteapta finantare pentru proiectul depus la MDRAP in vederea introducerii retelei de canalizare pe o distanta de 10 km si construirea unei statii de epurare in Amzacea.
De asemenea, pentru modernizarea infrastructurii rutiere, administratia locala lucreaza la un proiect ce presupune asfaltarea a cate 5 km de drumuri in toate satele comunei, in special in localitatea Casicea, si care urmeaza a fi depus la MDRAP. Pentru reabilitarea si modernizarea drumurilor extravilane se lucreaza la refacerea proiectului ce a fost depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Articole din editia din data de August 2016

 • 3,5 milioane de romani muncesc acum in strainatate! Cati vor mai primi pensie cand se intorc?

  Educatie
 • Romanii prefera in continuare sa-si retraga banii de la bancomate, in locul platii cu cardul

  Educatie
 • Copiii Centrului pentru Tineret "Ion Creanga" fac spectacol de "Ziua Tuzlei"

  Educatie
 • A fost reabilitat pasajul de la Tomis!

  Educatie
 • Contract de peste 150.000 de euro pentru curatenia in piete, parcurile de joaca si campusul "Henri Coanda"

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • 12 elevi din Cerchezu se reîntorc la școală

  Educatie
 • Școala din Bărăganu își deschide porțile pentru elevii clasei a VIII a

  Educatie
 • Elevii din Peștera au șanse egale pentru accesul la sistemul educațional. Primăria achiziționează tablete și sim-uri cu acces la internet

  Educatie
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771