Statii de autobuz pentru copiii si navetistii din Pestera

August 2016, Catalin Sandulescu

Administratie locala

Locuitorii comunei Pestera sunt nevoiti de multe ori sa se deplaseze de la o localitate la alta in vederea rezolvarii problemelor personale, iar unii copii sunt nevoiti sa mearga cu mijloacele de transport la unitatile de invatamant ce nu se afla in localitatile in care locuiesc. Pentru toti acestia, alesii locali au demarat actiuni pentru a construi spatii in care oamenii sa se adaposteasca atunci cand nu sunt conditii meteo favorabile.
Pentru copiii care sunt nevoiti sa plece la scoala cu mijloacele de transport in comun, dar si pentru navetistii care vin sau pleaca spre alte localitati, Primaria comunei Pestera a realizat doua statii de autobuz: una la Izvoru Mare si una la Ivrinezu Mare. Acestea prezinta structura metalica, ridicata pe o suprafata pe care s-a turnat beton, imbracata cu un material de plastic si o bancuta in interior.
Statiile sunt destul de spatioase astfel incat cei care asteapta mijloacele de transport sa se poata adaposti atunci cand natura ofera conditii mai putin favorabile. Aceste au fost construite cu bani de la bugetul local si fiecare a fost realizata cu suma de 1000 lei. Urmeaza sa se mai construiasca doua statii, la fel ca acestea, una in zona IAS, iar cea de-a doua la Ivrinezu Mic.
Administratia locala a dat startul lucrarilor de igienizare a institutiilor de invatamant. Astfel: Scoala Gimnaziala Nr.1 Pestera, Scoala Primara Nr.2 Ivrinezu Mare, Scoala Primara Nr.3 Izvorul Mare, Gradinita cu program normal Ivrinezu Mic si Gradinita cu program normal Pestera, vor fi pregatite pentru inceperea anului scolar. Aceste unitati de invatamant gazduiesc aproximativ 460 de elevi scolari si prescolari. Igienizarea presupune mici lucrari de reparatii interioare si exterioare, varuirea la interior si la exterior a cladirilor si curatenie in salile de clase. Acestea sunt executate in regie proprie, cu scopul de a urmari calitatea lucrarilor dar si de a avea costuri reduse. Igienizarea va fi finalizata in aproximativ trei saptamani.
"Pregatim spatiile de invatamant pentru inceperea noului an scolar astfel incat, 12 septembrie, prima zi de scoala sa-i primeasca pe elevii intr-un mediu curat si proaspat", a declarat edilul comunei Pestera, Marius Liviu Petre.

Articole din editia din data de August 2016

 • Constanta a gazduit cel mai mare spectacol naval din 2016

  Administratie locala
 • Soferii ar putea ramane pietoni pe viata daca sunt prinsi bauti la volan

  Administratie locala
 • Circulatia pe Podul Agigea se inchide total, de la 1 septembrie

  Administratie locala
 • Reabilitarea si modernizarea drumurilor din Cobadin

  Administratie locala
 • Sedinta ordinara a Consiliului Local, pe 17 august, la Techirghiol

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771