Primaria Saraiu promoveaza educatia si voluntariatul in randul copiilor

9 August 2016, Bogdan Chirita

Educatie

Administratia locala lucreaza la un proiect ce are in vedere educatia si voluntariatul, cu scopul de a creste nivelul de educatie socio-culturala si non-formala in randul copiilor, a nivelului de cunoastere a actiunii de voluntariat si a competentelor dobandite de un voluntar dar si cresterea abilitatilor de realizare a activitatilor interactive de animatie.

Pentru educatie, Primaria este implicata in proiectul "Grupul local de tineret-promotor al dezvoltarii comunitare" editia a II a. Asociatia Grupurilor Locale de Tineret in realizarea acestui proiect se afla in parteneriat cu Scoala Gimnaziala Ostrov, Tulcea si Belgia. Proiectul are o perioada de implementare de sase luni si este cofinantat de Consiliul Judetean Tulcea. Acest proiect vizeaza promovarea voluntariatului si animatiei socio-educative pentru a insufla educatia intr-un mod non-formal in randul copiilor si tinerilor.
Proiectul cuprinde trei activitati. Una dintre acestea este realizarea unei tabere cu tema "Si eu vreau sa fiu voluntar". Aceasta tabara tematica are ca scop dezvoltarea abilitatilor de lucru in echipa, de comunicare si este destinata copiilor cu varsta cuprinsa intre 10 si 15 ani. Cea de-a doua activitate, are ca scop realizarea unei tabere de formare de animatori socio-educativi. Timp de cinci zile, tinerii participanti cu varsta intre 15-35 de ani, vor invata si vor lucra impreuna astfel facand schimb de experiente relevante pentru activitati educationale, sociale si culturale. Ultima faza a proiectului este reprezentata de realizarea unor activitati de animatie cu caracter interactiv destinate copiilor, pentru consolidarea cunostintelor si a abilitatilor.
Taberele se vor desfasura in perioada 5-15 august, in localitatea Ostrov din judetul Tulcea. Grupul tinta al acestui proiect este format din 70 de copii din intreaga tara. Copii au fost selectati si vor participa cei mai buni la invatatura. Din comuna Saraiu vor lua parte la aceste activitati 25 de copii. Costul unei tabere este de 350 de lei din care 100 de lei reprezinta cofinantarea Consiliului Judetean Tulcea, iar restul de 250 de lei vor fi asigurati de catre edilul comunei Saraiu, din fondurile personale.
"Sunt fericita ca participam la acest proiect, in urma caruia copiii vor acumula numeroase cunostinte, vor trai experiente frumoase si vor invata cum sa isi petreaca timpul liber intr-un mod eficient. Consider ca invatamantul si copiii ne reprezinta", a declarat Dorinela Irimia, edilul comunei Saraiu.

Articole din editia din data de 9 August 2016

 • PSD Constanta, in preselectii pentru alegerile parlamentare. Cine se inscrie?

  Educatie
 • Situatie disperata! Fantanile din satul Dropia aproape au secat, iar putul sapat de autoritati este la un kilometru de casele oamenilor

  Educatie
 • Primaria Navodari deconteaza abonamentele elevilor si studentilor

  Educatie
 • Comuna Ghindaresti va produce energie verde pentru institutiile publice

  Educatie
 • Casa noua pentru prescolarii din comuna Crucea

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Elevii din Ciocîrlia premiați la Concursul national „Made for Europe”

  Educatie
 • Elevii din Siliștea au călătorit prin istorie

  Educatie
 • Programul a��Școala altfel�� desfășurat la Școala Gimnazială Nr. 1 Dumbrăveni

  Educatie
 • Copiii din Tuzla participă la activități în cadrul programului aȘcoala Altfela

  Educatie
 • Elevii Școlii Gimnaziale și preșcolarii din Dumbrăveni implicați în campania de ecologizare a comunei

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771