Administrație locală

Primaria Harsova are administrator public

Primaria orasului Harsova a organizat concurs pentru ocuparea functiei de administrator public, functie contractuala vacanta pe perioada determinata egala cu mandatul primarului.
Pe data de 28 iulie, in urma concursului organizat de Primaria Harsova, Neagu Niculai a fost ales in functia de administrator public. Acesta va coordona activitatile din cadrul Directiei Confort Urban, Casei de Cultura si a Bibliotecii, Spitalului Orasenesc Harsova. De asemenea printre atributiile noului administrator public se numara si gospodarirea orasului dar si supervizarea activitatii societatii S.C. CARSIUM EDIL S.R.L.
In aceiasi zi a avut loc si sedinta de consiliu a lunii iulie. Printre proiectele de hotarare ce au fost prezente pe ordinea de zi se numara: rectificarea bugetului local, numirea administratorului public ca reprezentant al orasului la AGA (Adunarea Generala a Asociatilor) ADI (Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara) Dobrogea, S.C. RAJA S.A. si ADI Apa si Canal Constanta.
Tot in cadrul sedintei de consiliu s-a aprobat si regulamentul de organizare si functionare a sistemului de monitorizare video. Proiectul privind sistemul de monitorizare video a orasului Harsova a fost realizat in anul 2013 cu fonduri europene si a presupus amplasarea unui numar de 127 camere video. Acesta a fost pus in functiune avand ca scop siguranta cetatenilor si scaderea infractionalitatii la nivelul orasului. „Desi investitia a fost realizata in urma cu trei ani nu existau reguli si norme de functionare a sistemului de monitorizare. Pentru a rezolva aceasta situatie am realizat un regulament de functionare a sistemului video si l-am suspus atentiei consilierilor locali” a precizat Viorel Ionescu, primarul orasului Harsova.
Edilul a mai precizat si ca administratia locala a depus solicitari la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in vederea obtinerii finantarii pentru construirea unui bloc de locuinte ANL cu trei scari si unul cu locuinte de serviciu si pentru modernizarea si extinderea retelei de canalizare pe o distanta de 9,5 kilometri in Harsova.
De asemenea Viorel Ionescu ne-a informat ca situatia viceprimarului orasului Harsova este aceeasi in continuare, el neavand nici o atributie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*