Investitii in infrastructura pentru modernizarea comunei Pantelimon

9 August 2016, Adrian Nicarel

Administratie locala

Administratia locala Pantelimon a implementat mai multe proiecte de infrastructura care vor creste nivelul de trai si civilizatie in localitate. Primaria face investitii in vederea modernizarii drumurilor si introducerii retelelei de alimentare cu apa potabila si a celei de canalizare.

Autoritatile locale lucreaza in prezent la reabilitarea drumurilor in intravilanul localitatilor Pantelimonul de Sus, Pantelimonul de Jos si Runcu. Se vor executa lucrari ce prevad modernizarea drumurilor pe o lungime totala de 15.800 metri liniari. Proiectul ce are in vedere infrastructura rutiera presupune asfaltarea a 6.870 metri liniari in Pantelimonul de Sus, 4.640 metri liniari In Runcu si 4.290 metri liniari in localitatea Pantelimonul de jos. Investitia se realizeaza cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP). In prezent se lucreaza in Pantelimonul de Sus unde se executa lucrari de pietruire si urmeaza asfaltarea. S-au reabilitat aproximativ sase kilometri in aceasta localitate. Dupa ce se vor finaliza lucrarile de pietruire in Pantelimonul de Sus, lucrarile se vor muta si in celelalte sate ale comunei. Termenul de finalizare al proiectului ce prevede reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere din comuna Pantelimonul este luna noiembrie a acestui an.
Tot cu fondurile primite de la MDRAP se continua si investitiile ce vizeaza modernizarea sistemului de canalizare in localitatile Pantelimon de Sus, Pantelimon de Jos, Runcu, Nistoresti si Calugareni. Sistemul de canalizare va avea o lungime totala de 32.890 metri liniari.
In ceea ce priveste sistemul de canalizare, in Pantelimonul de Jos si Nistoresti, conducta a fost introdusa in proportie de 70% si urmeaza finalizarea lucrarilor si instalarea statiei de epurare. In Runcu se lucreaza la introducerea sistemului de canalizare pe strazile Dealului si Bisericii, pe toate celelalte strazi, lucrarile fiind finalizate. Dupa introducerea sistemului de canalizare in toata localitatea, se va construi statia de epurare.
O alta investitie ce se realizeaza in comuna este reabilitarea si infiintarea sistemului de alimentare cu apa pe o lungime totala de 29.172 metri liniari in toate satele comunei. In Runcu sistemul de apa potabila a fost finalizat si s-a montat si statia de pompare. S-au obtinut avizele de la S.C. ENL ENERGIE S.A. si urmeaza racordarea statiei de pompare la reteaua de distributie a energiei electrice. La Nistoresti lucrarile la sistemul de alimentare cu apa potabila s-au finalizat. Se asteapta avizele de la S.C. ENEL ENERGIE S.A. pentru racordarea la sistemul de distributie de energie electrica a celor doua puturi forate. Acestea pompeaza apa intr-un bazin de 100 metri cubi din care alimentarea se face prin scurgerea apei. In Calugareni sistemul de alimentare cu apa a fost introdus si urmeaza sa se construiasca si caminele. In cadrul acestui proiect, gospodariile din toate satele se racordeaza gratuit la reteaua de alimentare cu apa.
In alta ordine de idei, un alt proiect ambitios al administratiei locale a fost amenajarea unui teren de fotbal in Pantelimon. Pe data de 29 iulie, s-a realizat receptia bazei sportive. Noul teren de fotbal este amenajat pe fostul teren de sport din Pantelimonul de Sus cu tribune, vestiare, gazon natural.

Articole din editia din data de 9 August 2016

 • PSD Constanta, in preselectii pentru alegerile parlamentare. Cine se inscrie?

  Administratie locala
 • Situatie disperata! Fantanile din satul Dropia aproape au secat, iar putul sapat de autoritati este la un kilometru de casele oamenilor

  Administratie locala
 • Primaria Navodari deconteaza abonamentele elevilor si studentilor

  Administratie locala
 • Comuna Ghindaresti va produce energie verde pentru institutiile publice

  Administratie locala
 • Casa noua pentru prescolarii din comuna Crucea

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortuară în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771