Social

Acces gratuit la Delfinariu. Vezi de ce!

Turistii si constantenii vor avea parte, incepand de luni, 25 iulie, de o surpriza placuta din partea conducerii Delfinariului Constanta. Vedetele Ni-Ni si Chen-Chen vor putea fi vazute, gratuit, timp de o jumatate de ora, in timp ce se joaca ori sunt antrenate de dresorii lor. „Cei care vor plati o taxa de intrare la Microrezervatie, 8 lei – adultii si 5 lei – elevii si studentii, vor putea intra sa vada gratuit delfinii, care vor fi mutati in „noua lor casa”. Este vorba de cladirea noua a Delfinariului din Constanta, care este gata si care va fi inaugurata cel mai probabil la finele lunii iulie. Pana atunci, delfinii trebuie sa se obisnuiasca noului bazin, care ofera conditii mult mai bune”, a spus directorul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii (CMSN) Constanta, Adrian Bilba.
El a precizat ca decizia de a oferi turistilor, si nu numai, posibilitatea de a vedea gratuit vedetele Delfinariului a fost luata deoarece sunt foarte multi turisti in aceasta perioada la mare. „Unii vin pentru cateva zile la mare, iar noi, in aceasta perioada, nu putem oferi spectacole pentru ca delfinii sunt mutati in noua locatie. De aceea, am zis ca este bine sa le oferim posibilitatea oamenilor sa vada mamiferele”, a spus Bilba.
Modernizarea noii cladiri, realizata cu fonduri europene
Modernizarea noii cladiri a Delfinariului, de pe bulevardul Mamaia nr. 255, a facut parte dintr-un program derulat de Consiliul Judetean Constanta, cu fonduri europene. Daca, inainte, Delfinariul avea 600 de locuri in gradene, acum a fost extins la 1.300 de locuri si este acoperit complet „Spectatorii vor sta pe scaune individuale, de foarte buna calitate, care au culori ce nu agreseaza vizual nici spectatorul, dar mai ales mamiferele marine. Bazinul principal are 1.200 de metri cubi si este in conexiune cu un bazin mai mic, de retentie, care are o capacitate de 180 de metri cubi, unde delfinii vor putea sta inainte de a intra la spectacole”, a spus Bilba.
Atentia la detalii a fost maxima, inclusiv culorile folosite in bazinul mare au fost alese pe spranceana. „Am folosit albastru deschis, gri si culoarea nisipului, culorile cele mai confortabile pentru delfini. Cercetatorii au demonstrat ca cetaceele percep aceste culori ca fiind naturale. Delfinii sunt monocromati, insa nuantele de gri pe care le vad in fiecare culoare sunt perceptibile”, a mai explicat directorul CMSN.
Banner despre evolutia mamiferelor marine
Tot in noua cladire a Delfinariului a fost montat si un imens afis cu informatii despre evolutia mamiferelor marine. „Este vorba despre un banner cu rol educativ, din care oamenii sa afle tot felul de informatii despre delfini, evolutia lor si nu numai. Bannerul are o latime de 7,5 metri si o lungime de 28 de metri”, a declarat Bilba.
Sursa: www.telegrafonline.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*