Edilul Petre Urziceanu nu lasa niciun proiect nefinalizat

26 Iulie 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

Administratia locala din Negru Voda realizeaza in acesta perioada mai multe proiecte pentru modernizarea orasului. Noul edil, Petre Urziceanu reuseste sa rectifice proiectele care au fost respinse in mandatul fostului primar dar si demareze altele noi.

Petre Urziceanu, votat de catre locuitorii orasului Negru Voda este noul edil investit. Inca de la inceputul activitatii, noul primar dovedeste o foarte mare putere de munca si o dorinta uriasa de a duce la bun sfarsit orice proiect inceput, in care s-au investit bani publici si timp. Totodata va incepe si proiecte noi, care pana acum au fost mai dificil de implementat.
Noua administratie locala lucreaza la continuarea proiectului de extindere a gazelor naturale pe strada Viilor, zona A, unde sunt loturi de case noi. Edilul ne-a mai informat ca autoritatea locala in parteneriat cu S.C. ENGIE S.A. (Congaz) a realizat un proiect de extindere a retelei de gaz pe o distanta de 1700 metri liniari. Extinderea se va realiza in partea de nord-vest a localitatii si va deservi cartierul nou de case si agentii economici din zona. Lucrarea va fi executata in regim propriu cu fonduri de la bugetul local.
Se continua si proiectul de realizare a cailor de acces (podetelor) la gospodariile oamenilor situate in orasul Negru Voda, pe strazile care au fost asfaltate anul trecut in cadrul programul european. Si aceasta lucrare va fi demarata cu fonduri de la bugetul local.
Pentru a-i sprijini pe oamenii care erau nevoiti sa vina de la Darabani la Negru Voda pentru a-si rezolva diferite probleme, autoritatile locale au realizat un proiect pentru construirea unui sediu administrativ in localitatea Darabani. Pentru acest proiect ce vizeaza construirea sediului administrativ si imprejmuirea acestuia s-au alocat fonduri de la bugetul local iar lucrarile vor incepe in aproximativ doua luni de zile.
Un alt proiect pe care administratia locala l-a depus la Agentia pentru Dezvoltarea Regionala Sud-Est (ADRSE) vizeaza amenajarea de spatii verzi, mai exact a doua parcuri in orasul Negru Voda. Dupa verificarea proiectului, functionarii ADRSE au cerut rectificarea proiectului vizand cele patru loturi de teren pe care vor fi amplasate parcurile. "Exista o problema cu loturile de teren, astfel unul era in domeniul public si trei in domeniul privat. Am fost nevoiti sa rezolvam aceasta situatie si a fost data o Hotarare de Consiliu prin care lotul aflat in domeniul public a fost trecut in domeniul privat. Am clarificat problema si am redepus proiectul in vederea obtinerii finantarii", a precizat Petre Urziceanu, primarul orasului Negru Voda. Valoarea investitiei este de 650.000 de euro.
Administratia locala va continua si proiectul ce are in vedere reabilitarea si modernizarea garsonierelor din orasul Negru Voda. Minihotelul din oras este construit in regim P+1+M si va fi transformat intr-un bloc de locuinte cu 13 garsoniere si un apartament cu doua camere. Acesta va fi dotat cu centrala proprie pe gaz. Autoritatile locale au inaintat catre Ministerul Dezvoltari Regionale si Administratiei Publice o adresa in care au comunicat cheltuielile estimative pentru lucrarile ce se vor realiza in acest an, acestea au o valoare de aproximativ 561.000 de lei. Lucrarile au inceput in urma cu doua saptamani. Firma cu care s-a semnat contractul de executie a lucrarilor este S.C. SET CONSTRUCT S.R.L. Dupa finalizarea investitiei locuitele vor fi repartizate persoanelor fara domiciliu dar care au un venit mediu conform legislatiei in vigoare.

Articole din editia din data de 26 Iulie 2016

 • Sute de locuri de munca in strainatate pentru constanteni. Ce meserii se cauta?

  Administratie locala
 • Se scumpeste gigacaloria. Ce face Primaria in acest caz?

  Administratie locala
 • Prefectul Adrian Nicolaescu, sprijin pentru Grupurile de Actiune Locala

  Administratie locala
 • Acces gratuit la Delfinariu. Vezi de ce!

  Administratie locala
 • Primarul Mariana Gaju a plecat in China cu elevi si agenti economici din comuna

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771