Institutiile de invatamant din comuna Baraganu in atentia edilului

Iulie 2016, Catalin Sandulescu

Educatie

Administratia locala din comuna Baraganu efectueaza in aceasta perioada lucrari de finalizare a gradinitei din localitate. Autoritatile si-au propus sa creeze conditii cat mai bune pentru desfasurarea activitatilor prescolare.

Edilul Titu Neague ne-a informat ca se lucreaza la ultimele finisaje de la gradinita din Baraganu si ca de asemenea a fost achizitionat si mobilierul specific. La inceputul anului scolar prichindeii se vor muta in casa noua. Pentru confortul copiilor, institutia va fi dotata cu centrala electrica, un generator ce functioneaza cu motorina si un hidrofor.
Fondurile pentru construirea gradinitei provin de la Ministerul Educatiei si au valoare de 700.000 lei. Din bani de la bugetul local s-a realizat imprejmuirea institutiei, amenajarea curtii interioare dar si montarea unui loc de joaca.
Gradinita construita pe o suprafata totala de 250 metri patrati va cuprinde un numar total de trei sali de clasa, o cancelarie, spatii de joaca, grupuri sanitare cat si vestiare pentru prichindei.
Edilul ne-a informat ca dupa ce prichindeii se vor muta in noua institutie de invatamant, vor fi demarate lucrari de amenajare a vechii gradinite. Aceasta va fi transformata in casa de locuit pentru agentii de Politie din Baraganu.
In localitatea Lanurile, deoarece numarul copiilor de varsta prescolara a crescut, autoritatile locale intentionaeza sa realizeze un proiect pentru extinderea gradinitei.
Pentru a se pregati din timp de inceperea anului scolar, administratia locala va da ordin pentru igienizarea scolilor si gradinitelor din comuna.
In alta ordine de idei, Comuna Baraganu se afla in situatia in care mai multi kilometri de drumuri trebuie pietruiti, iar primarul Titu Neague asteapta bani de la autoritatile centrale pentru aceste lucrari. Este vorba de zece kilometri de drumuri care mai trebuie reabilitate. In acest sens un proiect pentru pietruirea totala a drumurilor de pamant a fost depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Articole din editia din data de Iulie 2016

 • Sute de locuri de munca in strainatate pentru constanteni. Ce meserii se cauta?

  Educatie
 • Se scumpeste gigacaloria. Ce face Primaria in acest caz?

  Educatie
 • Prefectul Adrian Nicolaescu, sprijin pentru Grupurile de Actiune Locala

  Educatie
 • Acces gratuit la Delfinariu. Vezi de ce!

  Educatie
 • Primarul Mariana Gaju a plecat in China cu elevi si agenti economici din comuna

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • 12 elevi din Cerchezu se reîntorc la școală

  Educatie
 • Școala din Bărăganu își deschide porțile pentru elevii clasei a VIII a

  Educatie
 • Elevii din Peștera au șanse egale pentru accesul la sistemul educațional. Primăria achiziționează tablete și sim-uri cu acces la internet

  Educatie
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771