Sedinta de Consiliu Local la Medgidia

Iulie 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

La sfarsitul saptamanii trecute, consilierii locali din Medgidia s-au intrunit in sedinta ordinara a lunii iulie, spre a dezbate si aproba cele 16 proiecte de hotarare de pe ordinea de zi.

Proiectele au fost initiate de primarul Valentin Vrabie si in urma prezentarii acestora in sedinta, toate au intrunit numarul necasar de voturi pentru a fi admise.
La primele puncte, Consiliul Local a luat act de incetarea de drept a mandatului de consilier al domnului Babos Marius Ciprian, ca urmare a demsiei acestuia, iar in urma vacantarii locului de consilier a fost validat mandatul primului supleant inscris pe lista PSD, in persoana domnului Pricop Constantin.
A fost aprobata reconstituirea Comisiei locale de ordine publica a municipiului Medgidia, in conditiile Legii nr.155/2010, precum si reconstituirea Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului si urbanism a Medgidiei. In sedinta ordinara a lunii iulie a fost aprobata rectificarea bugetului local de venituri si cheltuieli al municipiului Medgidia, pe anul 2016.
Prezentate cetatenilor in dezbaterile publice din 4 si 15 iulie, proiectele de hotarare privind "Incheierea unui Act aditional la Contractul de delegare privind activitatile de amenajare, intretinere si infrumusetare spatii verzi si reparatii cai de transport nr.2604/01.07.2011", respectiv "Delegarea de gestiune prin concesiune a serviciului de transport public local de calatori in municipiul Medgidia" au fost votate in sedinta de consiliu.
De asemenea, s-a aprobat si acordarea a doua ajutoare de urgenta pentru minorii Mazilu Mario-Emanuel si Barbu Daria, in vederea efectuarii unor interventii de specialitate la o clinica din strainatate.
A fost aprobat si planul local de actiuni/masuri privind aplicarea Strategiei de imbunatatire a situatiei romilor in municipiul Medgidia. Planul local are ca obiectiv armonizarea principalelor nevoi ale cetatenilor romani apartinand minoritatii rome, sensibilizarea si implicarea institutiilor publice in problematica roma, promovarea de reglementari pentru o participare mai larga a romilor la actul decizional, precum si sprijinirea actiunilor specifice.
Ultimul punct de pe ordinea de zi a vizat mandatarea primarului municipiului Medgidia sa semneze Protocolul ce are ca obiect renovarea Policlinicii Spitalului Municipal Medgidia, intre Guvernul Republicii Turcia - Presedintia Agentiei de Cooperare si Coordonare Turca (TIKA), Municipiul Medgidia si Spitalul Municipal Medgidia.

Articole din editia din data de Iulie 2016

 • Sute de locuri de munca in strainatate pentru constanteni. Ce meserii se cauta?

  Administratie locala
 • Se scumpeste gigacaloria. Ce face Primaria in acest caz?

  Administratie locala
 • Prefectul Adrian Nicolaescu, sprijin pentru Grupurile de Actiune Locala

  Administratie locala
 • Acces gratuit la Delfinariu. Vezi de ce!

  Administratie locala
 • Primarul Mariana Gaju a plecat in China cu elevi si agenti economici din comuna

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771