Primaria Deleni solicita sprijin din partea CJC pentru realizarea proiectelor de modernizarea a comunei

19 Iulie 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

Administratia locala Deleni solicita sprijinul Consiliului Judetean Constanta pentru finantarea proiectelor de investitie ce se vor implementa pe raza comunei.

Edilul, Marian Dan si-a propus pentru perioada urmatoare sa demareze lucrari de modernizare a unitatilor de invatamant dar si sa finalizeze lucrarile din cadrul proiectului realizat prin Programul National de Dezvoltare Rurala, Masura 322. Avand in vedere dimensiunile reduse ale bugetului local, autoritatile locale din comuna Deleni, solicita sprijinul Consiliului Judetean Constanta (CJC) pentru demararea proiectelor dar si pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile.
Proiectele pentru modernizarea unitatilor de invatamant vizeaza lucrari de reparatie a structurii Scolii Primare Nr.2 din Petrosani, a Scolii Primare Nr.3 si a Gradinitei cu program normal din Sipote.
Un alt proiect pe care administratia locala il va demara in curand vizeaza construirea unei gradinite in localitatea Deleni. Noua institutie de invatamant va fi construita in centrul civic al localitatii Deleni si va fi compusa din doua sali de clasa, o sala de joaca, bucatarie, cancelarie, grupuri sanitare etc. De asemenea aceasta va fi dotata si cu mobilier specific pentru desfasurarea actitivatilor educativ-recreative. Fondurile pentru aceasta investitie provin de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Licitatia pentru desemnarea societatii care va realiza lucrarile a fost relizata, in cel mai scurt timp va fi desemnata societatea castigatoare.
Tot in vederea modernizarii institutiior de invatamant, autoritatile locale din Deleni doresc sa fie sprijinite pentru a putea intocmi documentatia proiectului pentru extinderea Liceului Tehnologic Nicolae Istratoiu, conform cererii de finantare declarata finantabila in cadrul submasurii 7.2 - Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica.
Administratia locala Deleni solicita sprijin financiar din partea CJC si pentru realizarea lucrarilor ramase de executat si declarate neeligibile in cadrul proiectului finantat prin Programul National de Dezvoltare Rurala, Masura 322 - Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale.
"In prezent, lucrarile realizate la cresa din satul Pietreni, cu o capacitate de 80 de locuri sunt finalizate in proportie de 60%, din lucrarile de reabilitare, extindere si dotare a Caminul Cultural din comuna Deleni s-a realizat 70%. Asfaltarea celor doi kilometri de drum din Deleni si a celor trei kilometri din Pietreni a fost finalizata. Se lucreaza la rigole in Deleni, iar de miercuri vor incepe lucrarile si la Pietreni", a declarat edilul Marian Dan.

Articole din editia din data de 19 Iulie 2016

 • Veni-va si vremea turistului pensionar roman!

  Administratie locala
 • Ministerul Mediului a suplimentat numarul tichetelor pentru programul "Rabla"

  Administratie locala
 • Ministerul Mediului a suplimentat numarul tichetelor pentru programul "Rabla"

  Administratie locala
 • 300 de tone de deseuri, oprite la intrarea in tara. Ministrul Mediului: "In alte tari depozitarea la groapa e 80euro/tona. In Romania nu avem niciun cost"

  Administratie locala
 • Eficientizarea sistemului de alimentare cu apa in comuna Pestera

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortuară în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771