Modernizarea infrastructurii rutiere si a caminelor culturale din comuna Oltina in atentia edilului Gheorghe Chirciu

Iulie 2016, Adrian Nicarel

Administratie locala

Primarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu continua proiectele demarate in mandatul anterior. Autoritatea locala a realizat proiecte pentru reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere si a caminelor culturale din comuna.

Pentru buna desfasurare a activitatii, alesii locali s-au intrunit in sedinta pentru a dezbate o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea comunei. Unul dinte proiecte a vizat actulizarea Asociatiei de Dezvoltare Oltina - Ion Corvin, deoarece componenta Consiliilor Locale s-a schimbat in urma alegerilor locale din aceasta vara. In urma acestei sedinte administratia locala va putea sa continue proiectele incepute dar si sa demareze altele noi.
Una din investitiile pe care autoritatile locale doresc sa o realizeze vizeaza modernizarea si reabilitarea infrastructurii rutiere. In acest sens autoritatile locale din Oltina in parteneriat cu cele din Ion Corvin au intocmit un proiect ce presupune asfaltarea drumului ce face legatura intre cele doua localitati, pe o distanta de 17 km. Acest poiect, in valoare de 2 milioane de euro este finalizat si urmeaza sa fie depus odata cu deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).
Pe data de 8 iulie, autoritatile locale au depus un proiect ce are in vedere modernizarea caminelor culturale din localitatile Oltina si Razoarele. Acesta presupune dotarea acestora prin achizitionarea unui sistem de sonorizare, instrumente muzicale, costume populare, o scena mobila si sonorizare pentru aceasta. Proiectul, in valoare de 270.000 de euro, a fost depus la AFIR pe Masura 7.6 Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural.
In prezent autoritatile locale lucreaza la un alt proiect ce presupune reabilitarea unei cladiri din localitatea Oltina si transformarea acesteia in cantina sociala si centrul de zi pentru batrani. Administratia locala va depune acest proiect in vederea obtinerii finantarii pe Programul Operational Regional prin Axa prioritara 8 Dezvoltarea infrastructurii de sanatate si sociale.

Articole din editia din data de Iulie 2016

 • Veni-va si vremea turistului pensionar roman!

  Administratie locala
 • Ministerul Mediului a suplimentat numarul tichetelor pentru programul "Rabla"

  Administratie locala
 • Ministerul Mediului a suplimentat numarul tichetelor pentru programul "Rabla"

  Administratie locala
 • 300 de tone de deseuri, oprite la intrarea in tara. Ministrul Mediului: "In alte tari depozitarea la groapa e 80euro/tona. In Romania nu avem niciun cost"

  Administratie locala
 • Eficientizarea sistemului de alimentare cu apa in comuna Pestera

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771