Navodarenii invitati la consultare publica privind proiectul parcului de machete

Iulie 2016, Adrian Nicarel

Social

In conformitate cu prevederile Ghidului Solicitantului pentru Programul Operational Regional - Axa prioritara 7, Prioritatea de investitii 7.1, administratia locala din Navodari a initiat procedura de consultare publica privind depunerea cererii de finantare si implementarea proiectului "Realizare parc pentru expozitie permanenta de machete si amfiteatru in aer liber". Etapa consultarii publice are loc in perioada 09.07.2016 09.08.2016.


Prin acest proiect se intentioneaza amenajarea unui parc ce poate oferi turistilor, dar si locuitorilor judetului Constanta, posibilitatea vizitarii intr-un timp relativ scurt a unor machete reprezentand replica la scara mica a unor cladiri/monumente istorice s.a., inconjurate de spatiu verde si un amfiteatru pentru desfasurarea de evenimente culturale.
Vor fi selectate minim 20 dintre constructiile cu importanta istorica deosebita din tara noastra si din strainatate - cladiri realizate din materiale speciale rezistente la conditiile meteo caracteristice si ignifuge. Suprafata totala a parcului va fi de 15.000 mp, cu o capacitate de accesare de minim 150 de persoane simultan in parcul cu expozitii si de minim 500 de locuri in gradena amfiteatrului.
In cadrul proiectului se va avea in vedere ingradirea terenului, amenajarea unei parcari auto, amenajarea spatiilor verzi si prevederea acestora cu instalatii de irigatii, alei de acces, amplasarea si construirea machetelor, constructia amfiteatrului si a receptiei, precum si executia instalatiilor aferente.
Parcurile tematice se afla intr-o continua crestere de popularitate la nivel global. Numarul vizitatorilor de parcuri tematice sunt in crestere de la an la an. Acestea sunt atractii turistice ce atrag la nivel global oameni de toate varstele. Realizarea acestui parc va pozitiona orasul Navodari pe harta destinatiilor europene cu parcuri pentru expozitii de machete.
Persoanele sau entitatile interesate (structuri asociative, reprezentanti ai societatii civile, mediul de afaceri, etc.) pot trimite sesizarile, observatiile, punctele de vedere prin email la adresa: secretariat@primaria-navodari.ro, prin fax la numarul: 0241/761606 sau pot depune puncte de vedere la Biroul Registratura din cadrul Primariei Orasului Navodari pana la data de 09.08.2016.
Fisa de proiect poate fi consultata la sediul Primariei orasului Navodari Serviciul Achizitii Publice Management Programe, precum si la adresa de internet www.primaria-navodari.ro.


Articole din editia din data de Iulie 2016

 • Sporuri si stimulente financiare, atacate de Guvern la Curtea Constitutionala. Sunt vizati: bugetarii din administratie, sanatate si transporturi

  Social
 • Navodarenii invitati la consultare publica privind proiectul parcului de machete

  Social
 • Peste 70.000 de turisti s-au aflat la sfarsitul acestei saptamani pe litoral

  Social
 • Dinozaurii au revenit la Delfinariu

  Social
 • Campanie de prevenire a incendiilor in comuna Vulturu

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Cabinet stomatologic în Săcele

  Social
 • Săptămâna educației și a sănătății la Castelu

  Social
 • Săptămâna educației și a sănătății la Castelu

  Social
 • O zi de poveste pentru copiii din comuna Grădina

  Social
 • Amintiri de neuitat pentru copiii din Vulturu

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771