Schimburi internationale intre Medgidia si Yalova

27 Iulie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePrimarul municipiului Medgidia domnul Dumitru Moinescu, insotit de consilieri locali si oameni de afaceri din Medgidia au efectuat o vizita in orasul Yalova din Turcia, oras infratit cu Medgidia.

Vizita a fost prilejuita de sarbatoarea eliberarii Yalovei dar si de desfasurarea celei de a zecea editii a Festivalului international de folclor al lumii turcice la care a participat si ansamblul Karasu din Medgidia.

Primarul Dumitru Moinescu a avut intrevederi cu prefectul de Yalova, Erbay Yusuf si primarul Yalovei, Barbaros Binicioglu. Prefectul Yalovei s-a aratat interesat de mersul lucrarilor la autostrada Bucuresti Constanta si de deschiderea pe care o manifesta partea romana ca membra a UE in stabilirea unor contacte cu autoritatile turce. Prefectul Erbay Yusuf s-a aratat deschis pentru o cooperare in cadrul proiectului parcului industrial de la Medgidia si i-a propus primarului Moinescu derularea unor proiecte comune in domeniul turismului.

Primarul Yalovei si-a adus aminte de vizita la Medgidia efectuata in anul 2005, cand a vizitat mai multe societati comerciale. Primarul Moinescu i-a oferit edilului Yalovei o sticla de vin de Medgidia care s-a laudat cu o colectie impresionanta de vinuri romanesti la care tine foarte mult.

Daca pana in prezent schimburile intre Medgidia si Yalova au fost doar in domeniul cultural si educational, in aceasta perioada echipa de minivolei fete din Medgidia au jucat un meci amical cu echipa de volei fete din Yalova.

Gazdele din Yalova au oferit pritenilor din Medgidia un program divers si placut. Au vizitat gradina botanica din Yalova, casa de vacanta acum muzeu a lui Kemal Ataturk, fauritorul Turciei moderne, monumentul ridicat in memoria celor care si-au pierdut viata in urma cutremurului din anul 1999, cateva geamii, faleza la Marea Marmara. Membri delegatiei s-au intalnit cu oficiali si oameni de afaceri din Yalova, au schimbat informatii in mai multe domenii. Un alt eveniment la care a mai participat delegatia din Medgidia a fost parada militara organizata in centrul orasului cu ocazia sarbatoririi Zilei Independentei.

Album foto

 • Articole din editia din data de 27 Iulie 2007

 • INAUGURARE CU MARE FAST LA SACELE

  Actualitate
 • Canicula transforma Dobrogea in desert

  Actualitate
 • Schimburi internationale intre Medgidia si Yalova

  Actualitate
 • Mos Craciun a venit la Medgidia

  Actualitate
 • Gong final la Tabara de pictura Lucian Grigorescu

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi

  Actualitate
 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771