Noua gradinita din Crucea a fost finalizata

Iulie 2016, Catalin Sandulescu

Educatie

Administratia locala a demarat, in anul 2014 luna noiembrie, importante lucrari in vederea constructiei unitatii prescolare din comuna Crucea.

O mare bucurie pentru adminsitratia locala a fost demararea lucrarilor ce aveau in vedere construirea noii gradinite din comuna. Lucrarile au fost incepute in luna noiembrie a anului 2014.
Institutia de invatamant prescolara este prevazuta cu doua sali de clasa, o incapere pentru diferitele activitati culturale si un cabinet medical. De asemenea, aceasta va beneficia atat de un mini-parc cat si de un loc special pentru joaca, acestea urmand a fi amenajate pe o suprafata totala de 2.000 de metri patrati. Astfel, prescolarii se vor putea bucura de noua gradinita, cei mici avand mare nevoie de un spatiu adecvat care sa le ofere toate conditiile necesare pentru buna desfasurare a actului educational, atat de important la varsta lor.
In prezent administratia locala efectueaza lucrari pentru imprejmuirea gradinitei si amenajarea curtii interioare. De asemenea, autoritatile locale se vor ocupa si de amenajarea unui loc de joaca pentru cei mici.
"Acest proiect este foarte important pentru comuna noastra. Am lucrat in ritm alert iar o data cu inceperea anului scolar prichindeii se vor muta in casa noua", a declarat Gheorghe Frigioi, edilul comunei Crucea.
Lucrarile la gradinita au fost finalizate iar in perioada urmatoare Ministerul Educatiei Nationale va face receptia lucrarilor, dupa care va preda cladirea catre administratia locala.
Cladirea a fost construita din fonduri de la Ministerul Educatiei Nationale. Proiectul prevede pe langa constuirea gradinitei si dotarea acesteia cu mobilieir specific. Administratia locala efectueaza imprejmuirea si amenajarea curtii interioare din fonduri proprii.
Tot administratia locala s-a ocupat de racordarea institutiei la retelele de apa, canalizare si electricitate si de asemenea a achizitionat centrala termica.

Articole din editia din data de Iulie 2016

 • Sporuri si stimulente financiare, atacate de Guvern la Curtea Constitutionala. Sunt vizati: bugetarii din administratie, sanatate si transporturi

  Educatie
 • Navodarenii invitati la consultare publica privind proiectul parcului de machete

  Educatie
 • Peste 70.000 de turisti s-au aflat la sfarsitul acestei saptamani pe litoral

  Educatie
 • Dinozaurii au revenit la Delfinariu

  Educatie
 • Campanie de prevenire a incendiilor in comuna Vulturu

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Cristian Ștefan Avram, elevul care a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, premiat de Primăria Municipiului Medgidia

  Educatie
 • Săptămâna Națională a Voluntariatului marcată de elevii din Dumbrăveni

  Educatie
 • Educația, în atenția primarului Ion Oprea

  Educatie
 • Activități extrașcolare desfășurate de elevii din Cerchezu

  Educatie
 • „Un leu pentru copacul meu” – un proiect de mediu al școlii gimnaziale din Dumbrăveni

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771