Sarbatoarea Florii de Salcam a adunat 50.000 de oameni la Pestera

Mai 2016, Adrian Nicărel

Social

A devenit deja o traditie ca Ziua Comunei Pestera, numita "Sarbatoarea florii de salcam", sa aiba loc in luna mai. Si in acest an, la cea de-a VIII-a editie, Primaria si Consiliul Local Pestera au oferit celor prezenti momente de neuitat.
Cea de a VIII-a editie a Zilei Comunei Pestera a adunat 50.000 de oameni. Unii au venit de dimineata si au ascultat muzica populara dupa care au plecat spre casa, altii au venit pentru Delia, Provincialii sau Loredana, iar a treia categorie a petrecut doua zile la marginea padurii de salcam. Organizatorii au oferit celor prezenti si surprize precum: atelier de prelucrare a fierului si a pielii, demonstratii de lupte daco-romane, transformers robots, parc de distractie.
Bani bine administrati
Evenimentul organizat de Primaria Pestera a devenit o traditie. Organizatorii nu pot fi acuzati de pomeni electorale pentru ca aceasta este o manifestare care are loc in ultima saptamana din luna mai de 8 ani. Fostul primar, Valentin Vrabie, dar si actualul primar interimar, Tudorel Grosu au stiut sa aduca la Pestera cei mai in voga artisti.
Diferenta dintre aceasta serbare campeneasca si altele este ca aici micii, berea si dulciurile nu sunt gratis, oferite de primarie, ci toata lumea le cumpara sau le prepara. Primaria pune la dispozitie locul de distractie si muzica.
Poate va intrebati de unde are o Primarie saraca bani pentru artisti de calibrul Deliei sau al Loredanei? Ei bine, administratia locala a fost ajutata de sponsori, dar a si taxat zecile de comercianti prezenti cu un tarif simbolic de ocupare al domeniului public. Suma este cea minima prevazuta de lege, dar banii s-au strans. La ziua comunei nu vin doar comercianti locali, ci si cei din Medgidia, Constanta sau Tulcea. In acest an au sosit cereri (care au fost acceptate) si de la Buzau sau Ploiesti.
Loredana a incheiat show-ul
Show-ul a fost unul de zile mari. Vremea a tinut cu organizatorii, asa ca cei peste 50.000 de amatori de distractie care s-au perindat in cele 12 ore pe Valea Izvorului au avut ce face. Primaria a gandit manifestarea in 4 zone diferite: scena cu muzica, zona de comert cu mancare si bautura, zona de jocuri si distractie si cea de cazare temporara la cort sau rulota.
Muzica populara a inceput dupa orele pranzului, iar recitalul mult-asteptat a fost cel al tarafului lui Botgros. Reprezentantia lor s-a intins pe mai bine de doua ore. Provincialii au urcat apoi pe scena, iar Delia i-a urmat la lasarea intunericului.
Show-ul de lasere a fost prima senzatie a serii si el s-a incheiat cu sosirea Loredanei. Spectacolul nu putea fi complet fara un foc de artificii pe masura. Explozia de lumina si culoare a incheiat o seara pe care multi si-o vor aduce aminte.

Sursa: www.ctnews.ro

Album foto

 • Articole din editia din data de Mai 2016

 • Ministerul Educatiei: Aproape 188.000 de elevi de clasa a VI-a au sustinut proba de Limba si comunicare la Evaluarea Nationala

  Social
 • Tehnocratii vorbesc mult si fac putin pentru reglementarea salarizarii

  Social
 • Fonduri de la CJC pentru reabilitarea Scolii Generale nr. 1 din Pecineaga

  Social
 • Minihotelul din Negru Voda va fi reabilitat

  Social
 • Amenajare centru civic in Viroaga

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria municipiului Medgidia marchează Ziua Universală a Iei Românești

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

  Social
 • Ziua Internaţională a Familiei marcată la Cumpăna

  Social
 • Sprijin pentru locuitorii din comuna Dobromir, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771