Au fost reluate lucrarile de asfaltare a drumului comunal Tufani - Fantana Mare

Mai 2016, Adrian Nicărel

Administratie locala

Saptamana trecuta au fost reluate lucrarile de modernizare a DC 30 A, drum ce face legatura intre localitatile Tufani si Fantana Mare.
Proiectul ce presupune petruirea si asflatarea a 3,8 kilometri de drum si construirea a sapte podete de preluare a apelor pluviale a fost demarat in septembrie 2015 cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) si are o valoare de aproximativ un milion de euro fara TVA.
Edilul, Cristea Gascan ne-a informat ca podetele au fost finalizate anul trecut. "Constructorii au reluat lucrarile, astfel ca in prezent se toarna primul strat suport din piatra maruntita, dupa care se va trece la asfaltarea propriu-zisa. Odata cu reabilitarea acestui drum se va scurta si traseul pe care il parcurgeau cei 20 de elevi pentru a ajunge la Independenta. In prezent microbuzul scolar parcurge o distanta de 22 de kilometri, insa dupa finalizarea acestei investitii se vor parcuge 7,8 kilometri. Speram ca aceasta lucrare sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an", a precizat Cristea Gascan, primarul comunei Independenta.
De asemenea a fost dat si startul lucrarilor din cadrul proiectului ce presupune realizarea sistemului de alimentare cu apa a satului Tufani. Investitia ce va fi realizata de RAJA S.A. presupune construirea unei statii hidrofor, a unor bazine de colectare a apei si realizarea unei retele de distributie de 7,2 kilometri cu 12 cismele. Valoarea proiectului este de 600.000 de euro.
"In prima faza RAJA S.A. va introduce, din fonduri proprii, conducte pe o distanta de 550 metri liniari pentru a asigura alimentarea cu apa a institutiilor din localitate (scoala, camin cultural, gradinita, biserica). Dupa aceasta faza va fi demarat proiectul de realizare a sistemului de alimentare cu apa cu fonduri europene", a mai precizat edilul.
In alta ordine de idei, edilul Cristea Gascan ne-a informat ca in acesta perioada se lucreaza la construirea gardului de la Cimitrirul musulman din Independenta. Cimitrirul are o suprafata de aproximativ 2 hectare. In prezent se lucreaza la construirea gardului din fata cimitirului, acesta avand o lungime de 180 metri liniari. Autoritatile locale doresc ca pe viitor sa imprejmuiasca tot cimitirul.

Articole din editia din data de Mai 2016

 • Ministerul Educatiei: Aproape 188.000 de elevi de clasa a VI-a au sustinut proba de Limba si comunicare la Evaluarea Nationala

  Administratie locala
 • Tehnocratii vorbesc mult si fac putin pentru reglementarea salarizarii

  Administratie locala
 • Fonduri de la CJC pentru reabilitarea Scolii Generale nr. 1 din Pecineaga

  Administratie locala
 • Minihotelul din Negru Voda va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Amenajare centru civic in Viroaga

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Punct sanitar redeschis în Ciobănița

  Administratie locala
 • Fonduri europene pentru extinderea rețelei de canalizare din Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Înființare substație de ambulanță în Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Proiect integrat pentru dezvoltarea comunei Istria

  Administratie locala
 • Proiect de modernizare a drumurilor din Lumina, finalizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771