Pasunea comunei Oltina a fost concesionata de crescatorii de animale

Aprilie 2016, Daniel Chiriţă

Administratie locala

In luna martie, administratia locala Oltina a organizat o licitatie pentru concesionarea pasunii comunei.
Luna trecuta administratia locala Oltina a organizat licitatie pentru inchirierea pasunii comunei. Cele 940 de hectare ale pasunii au fost concesionate de 48 de crescatori de animale. Acestia vor plati anual o taxa de 180 de lei, bani ce vor ajunge la bugetul local.
"Concesionarea pasunii este un lucru benefic pentru administratia locala intrucat taxele pe care le vor achita crescatorii de animale pentru inchiriere constituie un venit sigur la bugetul local", a declarat Daniel Cabadon, viceprimarul cu atributii de primar al comunei Oltina.
Edilul ne-a mai informat ca administratia locala a finalizat doua proiecte importante pentru modernizarea comunei si a depus la Agentia pentru Protectia Mediului Constanta documentele necesare in vederea obtinerii avizelor pentru demararea lucrarilor. Este vorba despre reabilitarea sistemului de alimentare cu apa din localitatea Satu Nou prin inlocuirea conductelor pe o distanta de 2,3 kilometri. Celalalt proiect pentru care se astepta eliberarea avizului presupune asfaltarea strazii Pescarilor din Oltina pe o distanta de 327 m si asfaltarea in Satu Nou a unei portiuni intravilane (760 m), a drumului comunal 48 care face legatura intre Oltina si Satu Nou. Fondurile pentru realizrea acestor investitii privin de la bugetul local.
De asemenea edilul Daniel Cabason a precizat ca proiectul ce presupune asfaltarea drumului comunal DC 49 care face legatura intre localitatile Oltina, Viile si Ion Corvin a fost finalizat si ca in prezent se asteapta deschiderea unei noi sesiuni de depunere a proiectelor.
Proiectul este realizat in cadrul Asociatiei de Devoltare Oltina - Ion Corvin si va fi depus, in vederea obtinerii finantarii, la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale. Investitia are o valoare de 2 milioane de euro si presupune asfaltarea a 17,5 kilometri de drum.


Articole din editia din data de Aprilie 2016

 • Proiectul de asfaltare a drumurilor din Ostrov a fost finalizat

  Administratie locala
 • Pasunea comunei Oltina a fost concesionata de crescatorii de animale

  Administratie locala
 • Valentin Vrabie si-a depus candidatura la functia de primar a municipiului Medgidia

  Administratie locala
 • Pregatiri pentru Sarbatorile Pascale la Pestera

  Administratie locala
 • Prescolarii din Deleni vor beneficia de o gradinita noua

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Mesajul primarului comunei Topraisar, Stelian Gheorghe cu ocazia Sfântului Nicolae

  Administratie locala
 • Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a avut o întâlnire de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța

  Administratie locala
 • Proiecte importante pe agenda de lucru a primarului Cristian Telehoi

  Administratie locala
 • Consilierii locali din Dumbrăveni au ales viceprimarul comunei

  Administratie locala
 • Ștefania Cealera: „Oamenii m-au ales pentru ca au încredere în mine”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771