Saligny - o comuna ce se dezvolta pas cu pas

Aprilie 2016, Iulia Fīlfan

Administratie locala

Pentru a dezvolta si moderniza comuna Saligny, edilul Ion Beiu, a elaborat in ultimii ani mai multe proiecte. Unele dintre ele au fost realizate cu fonduri guvernamentale iar altele din surse proprii.
"De cand am ajuns la conducerea comunei mi-am propus sa gasesc surse de finantare pentru a dezvolta si moderniza toate localitatile si sa ofer tuturor locuitorilor conditii de trai cat mai bune", a declarat Ion Beiu, primarul comunei Saligny.
In ultimii ani in comuna au fost realizate mai multe investitii. Administratia locala a pietruit 27 de kilometri de strazi cu fonduri de la Consiliul Judetean Constanta (CJC) si a extins reteaua de iluminat public. Investitiile nu s-au oprit insa aici. Administratia locala a sustinut financiar construirea bisericii de lemn cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Faclia, a reabilitat caminul cultural din localitate si a amenajat trotuare pe o distanta de 1,5 kilometri. Pentru tinerii casatoriti din localitate, au fost scoase la vanzare 60 de loturi pentru construirea unei locuinte in zona Tabara Faclia. De asemenea administratia locala a amenajat si doua locuri de joaca pentru copii, cu fonduri de la bugetul local.
Cu fonduri de la CJC a fost reabilitata si dotata cu mobielier nou scoala din Saligny, in prezent cei 300 de elevi beneficiaza de conditii optime pentru desfasurarea actului educational. Cu fonduri de la bugetul local, administratia locala a amenajat un loc de joaca si a construit o casa mortuara in Saligny. De asemenea cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), obtinute in baza ordonantei 28, a fost realizat proiectul de renovare si de extindere a sediului primariei. Investitia s-a ridicat la suma de 7 miliarde lei vechi.
Autoritatile locale au avut in vedere si modernizarea localitatii Stefan cel Mare. Cu fonduri de la bugetul local au fost amenajate doua locuri de joaca pentru cei mici, s-a construit o casa mortuara si a fost reabilitata cladirea in care functiona in trecut gradinita. Aceasta a fost transformata in dispensar si a fost amenajat un cabinet pentru medicul de familie. In aceiasi cladire se va amenaja si o farmacie pentru toti locuitorii. Un alt proiect ce se realizeaza cu fonduri de la MDRAP prevede construirea unui camin cultural in localitate. Edilul, Ion Beiu, ne-a informat ca pana la aceasta data a fost turnata fundatia.
Printre investitiile realizate in comuna se numara si amenajarea unui drum de exploatare agricola. Proiectul a fost realizat cu fonduri europene si a presupus pietruirea drumului ce face legatura intre Faclia, Stefan cel Mare si Saligny pe o distanta de 7,5 kilometri.
Edilul ne-a mai informat ca in aceasta perioada se continua lucrarile de asfaltare a strazilor din comuna. Investitia este realizata cu fonduri de la MDRAP si prevede asfaltarea a 27 de kilometri de drumuri in toata comuna.
Din dorinta de a oferi tinerilor din comuna spatii adecvate pentru desfasurarea activitatilor sportive, edilul si-a propus realizarea unor proiecte pentru construirea unei sali de sport si amenajarea unui teren multifunctional in curtea scolii din Saligny.

Articole din editia din data de Aprilie 2016

 • Proiectul de asfaltare a drumurilor din Ostrov a fost finalizat

  Administratie locala
 • Pasunea comunei Oltina a fost concesionata de crescatorii de animale

  Administratie locala
 • Valentin Vrabie si-a depus candidatura la functia de primar a municipiului Medgidia

  Administratie locala
 • Pregatiri pentru Sarbatorile Pascale la Pestera

  Administratie locala
 • Prescolarii din Deleni vor beneficia de o gradinita noua

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Mesajul primarului comunei Topraisar, Stelian Gheorghe cu ocazia SfĆ¢ntului Nicolae

  Administratie locala
 • Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a avut o Ć®ntĆ¢lnire de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța

  Administratie locala
 • Proiecte importante pe agenda de lucru a primarului Cristian Telehoi

  Administratie locala
 • Consilierii locali din Dumbrăveni au ales viceprimarul comunei

  Administratie locala
 • Ștefania Cealera: ā€žOamenii m-au ales pentru ca au Ć®ncredere Ć®n mineā€

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771