Administrație locală

Fonduri pentru asfaltarea drumurilor din Adamclisi

Locuitorii din Adamclisi vor beneficia din acest an de inca opt kilometri de drumuri asfaltate. Proiectul pentru reabilitarea strazilor din comuna depus anul trecut la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit punctajul necesar in vederea finantarii.
„Anul trecut am depus la AFIR, proiectul pentru modernizarea a opt kilometri de strazi din comuna. In urma etapei de evaluare, proiectul nostru a obtinut un punctaj bun si va primi finantare. Sunt bucuros ca de anul acesta locuitori din Adamclisi si Zorile vor beneficia de drumuri asfaltate”, a declarat Anton Burcea, primarul comunei Adamclisi.
Proiectul administratiei locale presupune modernizarea prin asfaltare a opt kilometri de strazi din comuna, mai exact sapte in Adamclisi si unul in Zorile si are o valoare de aproximativ 1 milion de euro.
In alta ordine de idei edilul ne-a informat ca in acesta perioada se continua lucrarile ce presupun relizarea sistemului de alimentare cu apa a localitatii Abrud.
„In prezent se verifica debitul putului, ce a fost forat in trecut, se continua cu introducerea conductelor de apa si se va instala bazinul de colectare a apei. Dupa finalizarea acestei investitii aproximativ 60 de familii vor beneficia de conditii de trai decente”, a mai declarat edilul.
Investitia din localitatea Abrud vizeaza introducerea a 4.375 metri liniari de retea, forarea unui put cu pompe (in cazul in care vechiul put nu are debitul bun) si realizarea unui bazin de colectare a apei.
Proiectul ce va fi desfasurat pe o perioada de trei ani de zile este realizat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) si are o valoare de 2.500.00 lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*