Tinerii din Cumpana au marcat Ziua Pamantului

Aprilie 2016, Iulia Fţlfan

Social

Pe 22 aprilie, voluntarii Asociatiei "Cumpana tinerilor" au marcat Ziua Pamantului prin diferite activitati desfasurate la nivel local.
Pentru a marca Ziua Pamantului, voluntarii Asociatiei "Cumpana tinerilor" s-au implicat activ intr-o campanie de ecologizare, ce s-a desfasurat la nivelul localitatii. Tinerii au continuat practic campania de ecologizare "Sa redam verdele" initiata in luna martie, campanie prin care se vor curata si ecologiza strazile din comuna. Acest proiect de responsabilitate sociala are ca scop principal protejarea naturii.
Tinerii au continuat activitatile si sambata, 23 aprilie, cand au discutat despre poluare si efectele acesteia si au vizionat materiale documentare la Caminul cultural.
"O educatie si o preocupare constanta in protejarea mediului, de la varste fragede, reprezinta baza unui mediu curat in viitor. Administratia publica locala incurajeaza tanara generatie in spiritul protectiei mediului" , a precizat Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana.
In fiecare an, ziua de 22 aprilie se sarbatoreste Ziua Pamantului, ziua cand s-a nascut miscarea pentru protejarea mediului inconjurator. Aceasta miscare s-a nascut in SUA intr-o perioada cand au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care inabusirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenti impotriva razboiului din Cambodgia, "Masacrul din 4 mai", aparitia fibrelor optice, succesul melodiei "Bridge over Troubled Water", ultimul album al formatiei Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident nuclear in Carolina de Sud la centrala nucleara din Savannah River din apropierea orasului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze si fum, considerata "semn al prosperitatii".
Ziua Pamantului a fost fondata de senatorul american Gaylord Nelson in anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politica din dezinteresul pe care il arata fata de mediu. Ziua Pamantului a fost celebrata in primul an de circa 20 milioane de cetateni americani, in marea lor majoritate tineri si foarte tineri.
Dupa 2 decenii, in anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de tari au transformat Ziua Pamantului intr-o manifestare de amploare in istoria omenirii, prin alaturarea lor in dorinta de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.
In anul 2009, Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sarbatoare oficiala a planetei Pamant si expresie comuna a dorintei tuturor de a construi o societate stabila, pentru un viitor mai curat si mai verde.

Articole din editia din data de Aprilie 2016

 • Proiectul de asfaltare a drumurilor din Ostrov a fost finalizat

  Social
 • Pasunea comunei Oltina a fost concesionata de crescatorii de animale

  Social
 • Valentin Vrabie si-a depus candidatura la functia de primar a municipiului Medgidia

  Social
 • Pregatiri pentru Sarbatorile Pascale la Pestera

  Social
 • Prescolarii din Deleni vor beneficia de o gradinita noua

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • 3 persoane cu dizabilit─â╚Ťi din Ciobanu au primit vehicule din partea autorit─â╚Ťilor locale

  Social
 • Companiile JD Agro Cocora ╚Öi JD Agro Amzacea sus╚Ťin ├«nv─â╚Ť─âm├óntul ├«n comunit─â╚Ťile locale

  Social
 • 120 de copii din B─âr─âganu vor primi tichete sociale pentru rechizite

  Social
 • Prim─âria Municipiului Medgidia - Anun╚Ť de Interes Public

  Social
 • Copiii din Sili╚Ötea, ├«n excursie la Aqua Magic

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771