Punte de legatura intre parteneri sociali pentru dezvoltarea serviciilor sociale din Romania si Israel

Aprilie 2016, Daniel Marinescu

Administratie locala

Vinerea trecuta, comuna Cumpana a fost gazda unei delegatii formata din reprezentanti ai Statului Israel, care desfasoara activitati in domeniul educatiei si protectiei copilului, a reprezentantilor Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Constanta, Vaslui si Arges, precum si ai Federatiei Internationale a Comunitatilor Educative din Romania.
Deplasarea in judetul Constanta si in comuna Cumpana se inscrie in programul vizitei de lucru pe care Federatia Internationala a Comunitatilor Educative din Romania (FICE Romania) o organizeaza pentru aceasta delegatie in cadrul initiativei de a sustine cooperarea si schimbul de experienta cu alte tari. Obiectivul principal al vizitei de lucru se refera la cunoasterea rezultatelor si intelegerea bunelor practici referitoare la procesul de dezinstitutionalizare a copilului in cadrul sistemului de protectie speciala, a dezvoltarii serviciilor alternative, precum si a demersurilor ce au ca scop prevenirea separarii copilului de familia sa.
Delegatia a vizitat obiective reprezentative pentru desfasurarea serviciilor sociale in comuna Cumpana, dintre care amintim Cantina sociala din cadrul Parohiei "Sf. Cuv. Parascheva", Centru de ingrijire copii "After School" si Centrul Multifunctional de Asistenta Socio-Medicala.
Din componenta delegatiei au facut parte domnul Petre Dinica, Directorul general al D.G.A.S.P.C. Constanta, profesor Ionel Stefanica Armeanu, Director General D.G.A.S.P.C. Vaslui, doamna Iuliana Matei, Director general adjunct D.G.A.S.P.C. Arges, profesor Toma Mares, reprezentant al F.I.C.E. Romania, iar invitatii din Israel au fost insotiti de domnul Inspector General Yossed Zaguri, Ministrul Educatiei din Israel.
Edilul Mariana Gaju, alaturi de functionari publici ai Serviciului de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din cadrul Primariei Cumpana, au participat vineri de dimineata, la Seminarul cu tema "Institutionalizarea noutati si efecte", ce s-a desfasurat la Hotel Bavaria Blu din Mamaia.
Seminarul si vizita de lucru din comuna Cumpana se inscriu in programul pe care Federatia Internationala a Comunitatilor Educative (FICE) din Romania il organizeaza pentru reprezentanti ai autoritatilor si ai serviciilor sociale din Statul Israel, in perioada 12 19 aprilie 2016. Scopul acestui eveniment este acela de a crea o punte de legatura intre partenerii sociali de la nivel international, interjudetean si local care sa favorizeze dezvoltarea sub cele mai bune auspicii a sistemului de asistenta sociala si protectia copilului din Romania si Israel.


Album foto

 • Articole din editia din data de Aprilie 2016

 • Lucrari pentru modernizarea comunei Pecineaga

  Administratie locala
 • Locuri de joaca pentru copiii din Tuzla

  Administratie locala
 • Veteranii in iubire premiati de edilul Resit Taner

  Administratie locala
 • Terenul de sport din Negru Voda va fi modernizat

  Administratie locala
 • Campanie de curatenie in comuna Independenta

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771