Parcuri noi pentru locuitorii din Harsova

Aprilie 2016, Daniel Marinescu

Administratie locala

Administratia locala Harsova lucreaza in aceasta perioada la mai multe proiecte ce au ca scop modernizarea si dezvoltarea orasului dar si crearea unor conditii de trai cat mai bune pentru toti locuitorii.
Avand in vedere ca vremea a intrat intr-un proces de incalzire dar si apropierea Sarbatorilor Pascale, autoritatile locale au demarat campania de primavara la nivelul orasului. Edilul, Tudor Nadrag ne-a informat ca se lucreaza cu prioritate la revitalizarea spatiilor verzi, se traseaza marcajele rutiere pe strazile reabilitate din surse proprii si se colecteaza resturile vegetale de la gospodariile individuale. Campania de curatenie este asigurata de angajatii Directiei de Confort Urban din cadrul Primariei Harsova, alaturi de angajatii societatii detinute de administratia locala, respectiv Edil Urban SRL.
"Vizam in primul rand intretinerea parcurilor avand in vedere ca in ultimii ani numarul si suprafata acestora a crescut simtitor. Din acest punct de vedere lucram in prezent la un proiect ce are ca scop infiintarea de noi parcuri si spatii verzi in orasul Harsova. Acestea vor fi amplasate in urmatoarele zone: blocurile ANL, blocurile sociale, zona Port, gradinita Varos si la iesirea spre Bucuresri, zona Ciurea", a precizat edilul, Tudor Nadrag.
Proiectul prevede extinderea spatiilor verzi cu aproximativ 10.000 de metri patrati. Autoritatea locala ar vrea sa il depuna pe Axa Prioritara 5.2.: Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban si revitalizarii oraselor.
Edilul a mai precizat ca in aceasta perioada functionarii din cadrul Primariei lucreaza la documentatia pentru realizarea unui proiect ce are ca scop infiintarea unei platforme de gunoi de grajd. Pentru realizarea acestuia se vor accesa fonduri europene dar si guvernamentale de la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.
Un alt proiect pe care il are in vedere administratia locala presupune reabilitarea tramei stradale si asfaltarea tuturor strazilor din oras. Pentru realizarea acestei investitii, autoritatile vor accesa atat fonduri europene cat si guvernamentale.

Articole din editia din data de Aprilie 2016

 • Comuna Saraiu se modernizeaza pas cu pas

  Administratie locala
 • Lucrari in toi la Caminul Cultural din Runcu

  Administratie locala
 • Ce ii asteapta pe elevii din Nicolae Balcescu in saptamana "Scoala altfel" ?

  Administratie locala
 • Proiect pentru modernizarea si reabilitarea drumurilor din Garliciu

  Administratie locala
 • Caminul de batrani din Stupina si-a deschis portile

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771