Institutiile din comuna Ghindaresti vor beneficia de energie verde

Aprilie 2016, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Administratia locala a finalizat lucrarile din cadrul proiectului "Eficientizarea consumului de energie electrica pentru comuna Ghindaresti", in curand vor fi pornite atat centrala eoliana cat si statia de biogaz pentru a produce energie elecrica.
"Anul trecut au fost finalizate lucrarile atat la centrala eoliana cat si la statia de biogaz si au fost facute probele. Am obtinut si avizul de la ENEL pentru racordarea obiectivelor la reteaua nationala de electricitate. De asemenea am angajat un paznic si un sofer pe vidanja", a precizat Adrian Vartolomei, primarul comunei Ghindaresti.
Investitia majoritara a proiectului a vizat implementarea unui sistem hibrid compus din turbina eoliana de 200 kw si o instalatie de biogaz de 100 m3, pentru producerea de energie electrica, in vederea reducerii costurilor pentru institutiile publice aflate in administrarea comunei.
"Energia electrica produsa de sistemul hibrid va fi folosita pentru institutiile publice si pentru asigurarea iluminatului stradal din comuna. Astfel se vor reduce costurile cu energia electrica, economiile rezultate vor fi dirijate catre alte proiecte de dezvoltare locala", a mai precizat primarul.
Proiectul "Eficientizarea consumului de energie electrica pentru comuna Ghindaresti", a fost cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Energie, in calitate de Organism Intermediar pentru Energie, in numele si pentru Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.
Valoarea totala a investitiei ce s-a derulat incepand cu data de 10 decembrie 2013 este de 5.147.986 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 4.072.556,6 lei, echivalent a 98% din costurile totale eligibile estimate.

Articole din editia din data de Aprilie 2016

 • Comuna Saraiu se modernizeaza pas cu pas

  Administratie locala
 • Lucrari in toi la Caminul Cultural din Runcu

  Administratie locala
 • Ce ii asteapta pe elevii din Nicolae Balcescu in saptamana "Scoala altfel" ?

  Administratie locala
 • Proiect pentru modernizarea si reabilitarea drumurilor din Garliciu

  Administratie locala
 • Caminul de batrani din Stupina si-a deschis portile

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitat─â. Prim─âria a solicitat finan╚Ťare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucr─âri de ├«mprejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din B─âneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea re╚Ťea de ap─â

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771