Securitatea cibernetica, evolutia gruparilor jihadiste si modernizarea Armatei, pe agenda CSAT

15 Martie 2016, Adrian Nicărel

Actualitate

La sedinta CSAT de azi se va discuta despre modernizarea Armatei, evolutia grupurilor teroriste, situatia din Republica Moldova, criza europeana a migratiei, securitatea cibernetica sau taierile ilegale de paduri, potrivit Administratiei Prezidentiale.
Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, condusa de presedintele Klaus Iohannis, va incepe, azi, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, potrivit unui comunicat de presa emis luni de Administratia Prezidentiala.
Pe ordinea de zi este stadiul indeplinirii programului de modernizare a Armatei pana in 2017, sistemul de comunicatii si informatic al Armatei, concluzii in urma exercitiilor desfasurate anul trecut pentru verificarea stadiului pregatirii populatiei, economiei si a teritoriului pentru aparare.
De asemenea, la sedinta se va discuta si despre evolutia grupruilor de factura jihadista si consecintele asupra spatiului NATO, evolutiile din Balcani, situatia politica de la Chisinau si criza europeana a migratiei.
Pe ordinea de zi a sedintei CSAT sunt si masurile adoptate, actiunile intreprinse in domeniu si rezultatele obtinute in combaterea fenomenului taierilor ilegale din fondul forestier national si amendamentele propuse de Guvernul Romaniei privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.
De asemenea, se va discuta despre activitatea seriviciilor in 2015 si obiectivele acestora pentru 2016, activitatea din 2015 a Consiliului Operativ pentru Securitate Cibernetica si a Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica - CERT-RO si planul de activitate pentru anul urmator.
La sedinta se va discuta si despre activitatea CSAT de anul trecut si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala.
Consiliul Suprem de Aparare a Tarii s-a mai reunit o data in 2016, in 11 martie, pentru a aviza OUG privind interceptarile propusa de Ministerul Justitiei. Sedinta de marti a fost anuntata de presedinte in 3 martie.

Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de 15 Martie 2016

 • Securitatea cibernetica, evolutia gruparilor jihadiste si modernizarea Armatei, pe agenda CSAT

  Actualitate
 • Legea darii in plata, pe agenda comisiei juridice. Reprezentantii BNR au lipsit de la dezbatere

  Actualitate
 • Mamaia, patria linistii sau fieful distractiei zgomotoase?

  Actualitate
 • Statiunile Eforie Sud si Eforie Nord vor intampina turistii cu... regate

  Actualitate
 • Peste 2.000 de elevi constanteni primesc burse de la Consiliul Judetean Constanta

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771