Cetatea Capidava, inclusa in circuitul turistic

Aprilie 2014, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Restaurarea, consolidarea, protectia, conservarea si punerea in valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava constituie unul dintre proiectele menite sa ridice gradul de atractivitate din punct de vedere turistic al judetului Constanta.

In aceasta idee, specialistii de la Consiliul Judetean Constanta (CJC), in colaborare cu cei ai Primariei Topalu, au intocmit un amplu proiect de modernizare a cetatii. Primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat, a declarat ca a fost semnat contractul de finantare a proiectului, iar in perioada urmatoare va fi organizata licitatia pentru desemnarea firmei care sa se ocupe de lucrarile de reabilitare a cetatii. El a adaugat ca proiectul mai cuprinde amenajarea unui punct de formare turistica, construirea unui muzeu de arheologie si a unui port turistic la Capidava, sat care apartine administrativ de Topalu. "Avem valori istorice uriase, pe care trebuie sa le exploatam. De cativa ani, comuna Topalu este inclusa in circuitul international de turism, pentru ca avem, printre altele, si un muzeu de arte plastice, unde sunt expuse picturi ale celor mai cunoscuti artisti romani", a spus Murat. El a adaugat ca proiectul integrat este cu atat mai important cu cat obiectivele pe care Primaria vrea sa le construiasca pot atrage turisti, ceea ce inseamna mai multi bani la bugetul local, dar si in buzunarele locuitorilor.
La proiectul integrat au contribuit si consilierii judeteni constanteni, care au alocat, in 2010, sume importante de bani pentru sustinerea proiectului "Realizarea Portului Turistic Capidava". Potrivit CJC, proiectul face parte din strategia nationala de dezvoltare regionala a turismului, fiind finantat prin Programul Operational Regional (POR), Axa prioritara 5 "Dezvoltarea durabila si promovarea turismului". Realizarea portului turistic de agrement Capidava este un obiectiv complex care presupune efectuarea mai multor categorii de lucrari: realizarea racordurilor necesare la reteaua de alimentare cu apa potabila, amenajarea si consolidarea malului Dunarii, realizarea de puncte de acostare pentru nave de croaziera, realizarea unor dane de bunkeraj amenajate in incinta portului turistic, realizarea unei promenade pietonale, realizarea de puncte de informare turistica, a unei cladiri administrative, precum si realizarea unei parcari turistice.
Sursa: www.telegrafonline.ro


Articole din editia din data de Aprilie 2014

 • Tariceanu, in plenul Senatului: Amenintarile proferate de Basescu la adresa lui Firea, inadmisibile

  Administratie locala
 • Cetatea Capidava, inclusa in circuitul turistic

  Administratie locala
 • Intre 29 aprilie si 6 mai, liber pe podul de la Agigea

  Administratie locala
 • Ovidiu Brailoiu: "Ultima modernizare a promenadei din Eforie Nord a fost facuta in urma

  Administratie locala
 • Doua noi sesiuni de depunere a aplicatiilor in cadrul Granturilor SEE si Norvegiene 2009-2014

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitat─â. Prim─âria a solicitat finan╚Ťare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucr─âri de ├«mprejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din B─âneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea re╚Ťea de ap─â

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771