Programul "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", derulat in localitatea Cobadin

Aprilie 2014, Daniel Marinescu

Social

Saptamana 7 11 aprilie 2014 a fost dedicata exclusive activitatilor educative extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului national "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", organizat de Ministerul Educatiei Nationale. In aceasta saptamana cursurile nu s-au derulat conform orarului obisnuit al unitatii de invatamant, ci dupa un orar special.

Scopul programului este acela de a implica toti elevii si cadrele didactice, profesorii raspunzand intereselor si preocuparilor elevilor, punandu-le in valoare talentele si capacitatile in diferite domenii, nu neaparat in cele prezente in curricumul national.
In aceasta saptamana, 7-11 aprilie, elevii din cadrul Liceului Cobadin si a unitatilor scolare structuri, au desfasurat foarte multe activitati specifice. Acestea s-au derulat in salile de clasa, in cabinetele AEL(cabinete de informatica), in laboratoare, precum si pe terenurile de sport. Activitatile ce s-au derulat pe nivele de invatamant (prescolar, primar, gimnazial si liceal), au fost: dezbateri; expuneri; vizionari de filme; mese rotunde; concursuri; ateliere de lucru; exercitii de alarmare in caz de catastrofe naturale; vizionare documentare; vizite la biserica; auditii; concurs de colaje si felicitari; competitii sportive; activitati de ecologizare; confectionare jucarii ecologice; drumetii; plantare flori, etc.
De asemenea, in cadrul Programului "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", s-au derulat diferite activitati in parteneriat cu mai multe institutii si anume: Colegiul Tehnic "Pontica" Constanta (elevii din Cobadin au mers la acest colegiu in vizita); Colegiul Pedagogic "Constantin Bratescu" Constanta (elevii de aici au mers in vizita la Cobadin); Magic Show "Ramini" din Bucuresti (trupa de magicieni), care au sustinut un program artistic la care au participat 400 de copii din mediul prescolar si primar; cu Cabinetul psihologului scolar, in cadrul acestuia participand un grup de elevi la un proiect important educational; cu Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Cobadin, unde copiii de la grupa mare au desfasurat importante activitati religioase.
O alta activitate derulata in perioada 7 aprilie 2014, ora 9.00 17.00 si 8 aprilie 2014 ora 9.00 13.00, s-a desfasurat la Liceul Cobadin, sala CDI (centrul de documentare si informare), proiectul "Leadership Today Scoala de leader", proiect ce a vizat formarea liceenilor pentru competente de leader. La acest proiect au participat zece elevi de liceu, cinci profesori ai Liceului Cobadin, profesor psiholog Tanase Mihaela-Luminita, coach proiect Cornel Marcu, responsabil proiect Izel Selim si un numar de cinci voluntari (elevi care au fost formati anterior in acelasi proiect).
"Totodata, timp de trei zile s-a desfasurat competitia sportiva a Asociatiei Sportive "Speranta" a Liceului Cobadin. In cadrul acesteia s-a derulat "Cupa Primaverii" la handbal fete si la fotbal baieti, eveniment ce a devenit o traditie in Cobadin deoarece se desfasoara de peste 30 de ani, competitii desfasurate pe cele trei terenuri de sport din localitate. Important este si faptul ca, doi elevi de clasa a V-a si un elev de clasa a XII-a, au participat la Olimpiada Nationala de Limba Turca ce s-a desfasurat la Bucuresti si a fost organizata de Ministerul Educatiei si Inspectoratul Scolar Judetean Constanta (ISJ)", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, doamna director professor Papa Olguta.
La Programul "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", au participat un numar total de 1.600 de scolari si prescolari din cadrul celor sapte unitati de invatamant de pe raza localitatii, patru gradinite (Cobadin, Viisoara, Negresti si Conacu), o scoala primara la Conacu, o scoala gimnaziala la Viisoara si Liceul Cobadin.


Album foto

 • Articole din editia din data de Aprilie 2014

 • CODUL INSOLVENTEI, ADOPTAT. Scandal in Parlament

  Social
 • Secretar de stat in MAE: Romania indeplineste pentru prima data toate criteriile de aderare la zona euro

  Social
 • Strazile din Harsova vor fi reabilitate si modernizate cu fonduri europene

  Social
 • Lucrari continuate in localitatea Lipnita

  Social
 • Pregatiri pentru sarbatorile Pascale

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ziua Armistițiului, sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria Fântânele va acorda stimulente financiare pentru întemeierea familiei și pentru nou născuți

  Social
 • Caravană de informare pentru persoanele cu dizabilități din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771