O noua filiala Valea Dacilor

15 Octombrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie locala

De ziua Medgidiei, in septembrie 2006, s-a petrecut un eveniment cultural deosebit atat pentru locuitorii din Valea Dacilor, cat si pentru Biblioteca Municipala Medgidia. A fost inaugurata filiala Valea Dacilor, care constituie totodata a-2-a filiala a Bibliotecii Municipale Medgidia. Consider ca existenta unei biblioteci publice in Valea Dacilor este deosebit de importanta. Avand in vedere distanta mare pana la sediul central al bibliotecii, si timpul limitat de care dispun in aceeasi masura tinerii si adultii, a aduce cartea si implicit informatia mai aproape de beneficiari, este masura prin care putem face oamenii mai puternici, deoarece astazi mai mult ca oricand, informatia inseamna putere.

Se stie ca biblioteca in ansamblul ei este centru de informare al comunitatii, este un spatiu al comunicarii, al educatiei, dar in acelasi timp biblioteca este memoria omenirii, de aceea o comunitate fara biblioteca nu-si poate cunoaste trecutul, dar nu poate fi la curent nici cu realizarile prezentului. Fondul de carte constituit din aproximativ 1 300 volume, reprezentand aproape toate domeniile de activitate, predominand literatura, provine exclusiv din donatii.

Printre principalii donatori mentionez: dl. Consilier Zavidis C-tin, Biblioteca colegiului N. Titulescu, Consiliul Copiilor, Prof. Toader Aurel, salariati ai primariei, cititori ai bibliotecii, si nu in ultimul rand Biblioteca Municipala Medgidia insasi care din fondurile proprii si ale filialei Nord a participat cu o donatie de peste 500 volume.

Prin crearea acestei filiale Biblioteca Municipala Medgidia si-a largit sfera de cuprindere la lectura a unei populatii care prin natura lucrurilor era aproape in imposibilitate de a accede la carte. De necesitatea existentei unei biblioteci publice in spatiul comunitatii vorbesc datele statistice insasi. Astfel, Biblioteca Municipala Medgidia prin fondul de carte cu caracter enciclopedic alcatuit din 79 094 volume, prin sistemul de informare creat (cataloage) in vederea comunicarii acestuia, si-a castigat un meritat prestigiu in localitate si nu numai. Iar singura perioada, cand biblioteca este inchisa publicului pentru igienizarea anuala, reprezinta pentru cititori o adevarata drama.

Cititorii inscrisi anual la biblioteca (~5 000), frecventa acestora (peste 28000 vizite/an) ca si numarul volumelor consultate la domiciliu sau sala de lectura( 60-70000) vorbesc de la sine despre necesitatea existentei bibliotecii publice in spatiul comunitatii. Dar pentru ca biblioteca sa poata raspunde cerintelor prezente ale cititorilor are de rezolvat problema achizitiilor. Din acest punct de vedere, anul 2005 a fost singurul an benefic de dupa revolutie cand s-au achizitionat carti noi aproape lunar, in total 1 029 volume, care au inviorat activitatea bibliotecii si improspatat fondul de carte. Este foarte important ca sumele solicitate sa fie si disponibile in acest scop, pentru ca fara achizitie de carte noua, biblioteca se transforma intr-un depozit de carte care nu ar mai prezenta mult interes pentru cititori.

Album foto

 • Articole din editia din data de 15 Octombrie 2006

 • Pieton accidentat in pe strada Decebal din Medgidia

  Administratie locala
 • Medgidia se pregateste de Panair

  Administratie locala
 • Managementul deseurilor in atentia administratiei locale din Medgidia

  Administratie locala
 • Iubitorilor de baschet din Medgidia li se pregateste o surpriza !

  Administratie locala
 • Dezvoltarea orasului in dezbaterea consilierilor locali

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771