Eveniment important sustinut in localitatea Cumpana

Aprilie 2014, Iulia Fîlfan

Administratie locala

Primaria comunei Cumpana impreuna cu S.C "Global Commercium Development" S.R.L a organizat in ziua de miercuri, 2 aprilie 2014 incepand cu ora 13.00, in Sala mare de sedinte a Primariei, o intalnire cu reprezentantul partenerului spaniol din proiect - Nanfor Iberica, S.L Spania.

Proiectul POSDRU "l" esEveniment important sustinut in localitatea Cumpanate un proiect implementat de S.C "Global Commercium Development" S.R.L - Romania, in parteneriat cu Nanfor lberica, S.L - Spania, avand ca scop dezvoltarea comunitatilor rurale din judetul Constanta.
Prin activitatile sale, "Global Commercium Development" abordeaza domenii de activitate precum educatia, formarea profesionala, tranzitia de la scoala la viata activa, egalitatea de sanse, ocuparea fortei de munca si antreprenoriatul. De asemenea, "Global Commercium" acorda o atentie deosebita proiectelor care vizeaza ajutorarea comunitatilor, grupurilor vulnerabile si drepturilor omului.
Obiectivul general al prezentului proiect este promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonei rurale din judetul Constanta, prin dezvoltarea capitalului uman si cresterea gradului de ocupare in domenii non-agricole. Proiectul include activitati cuprinzatoare, concentrate pe imbunatatirea calitatii resurselor umane, in zonele rurale, in vederea facilitarii accesului la ocupare in activitati non-agricole.
Prin desfasurarea programelor de formare, proiectul isi aduce contributia la dezvoltarea resurselor umane, cresterea gradului de ocupare in domenii non-agricole si cresterea competitivitatii economice, iar sprijinirea antreprenoriatului contribuie la asigurarea de noi oportunitati pe o piata a muncii flexibila si moderna.
Cum? Prin formarea profesionala a 160 de persoane in vederea imbunatatirii competentelor necesare pe piata muncii in localitatile Mihail Kogalniceanu. Gradina, Nicolae Balcescu, Ghindaresti, Amzacea, Cumpana si Pantelimon; prin participarea a 84 de persoane la cursuri de antreprenoriat, care vor beneficia de consultanta si asistenta individuala pentru dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale in localitatile Mihail Kogalniceanu, Gradina, Nicolae Balcescu, Topraisar, Cumpana si Pantelimon; prin organizarea de campanii de constientizare cu privire la importanta beneficiilor participarii la programe de formare profesionala; prin campanii de promovare - informare destinate grupului - tinta privind oportunitatile de formare si ocupare in domeniile non-agricole; beneficiarii la finalizarea cursurilor primesc o subventie de 200 ron; beneficiarii de la cursurile de antreprenoriat participa la concursul "Ideea ta - Afacea ta" unde se vor acorda trei premii ( premiul I in valoare de 2.000 lei, premiul II in valoare de 1.500 lei si premul III in valoare de 1.0001ei; realizarea schimbului de experienta - vizita de studiu care va fi realizata in zonele rurale din Spania si va include un numar de 20 de beneficiari din localitatile mai sus mentionate; consultanta antreprenoriala cu domnul Domingo Javier Lozano Moreno din Spania, partenerul transnational Nanfor Iberica, S.L. (in perioada 31 martie 4 aprilie 2014);
evaluarea competentelor dobandite pe alte cai decat cele formale pentru un numar de 60 de beneficiari din grupul tinta; incadrarea in munca a unui numar cat mai mare de beneficiari din grupul tinta si de asemenea, realizarea unui numar de 15 vizite de informare in liceele tehnologice din mediu rural din judetul Constanta.
Acest proiect se adreseaza persoanelor in cautarea unui loc de munca, celor ocupate in agricultura de subzistenta, somerilor de lunga durata si somerilor tineri.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial penlru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 lnvesteste in Oameni! POSDRU/110/5.2/G/88308.

Articole din editia din data de Aprilie 2014

 • Transportul scolar, scutit de taxa pentru obtinerea licentei pentru transport de persoane

  Administratie locala
 • Ponta, despre gazele de sist: Daca nu avem gaze din productia interna, de unde le luam? Din Rusia

  Administratie locala
 • Dragnea: Nu vom renunta la proiectul de descentralizare, vom tine cont de toate comentariile CC

  Administratie locala
 • La Constanta, DNA ancheteaza raul, ramul...

  Administratie locala
 • Plafonul impus apicultorilor este mult prea mare pentru a putea accesa fonduri europene

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi ĂŽn Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771