Centrul de Tineret din comuna Cumpana, investitie finantata prin fonduri europene

Aprilie 2014, Iulia Flfan

Administratie locala

In data de 7 aprilie 2014, incepand cu ora 12.00 a avut loc evenimentul organizat in scopul lansarii proiectului "Reabilitarea, extinderea si dotarea unei cladiri din Zona Metropolitana Constanta, localitatea Cumpana, in vederea utilizarii acesteia drept centru pentru tineret", in strada Alexandru Alimanisteanu nr. 71 B, in vecinatatea gradinitei "Sf. Maria".

In data de 13 iulie 2013, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Zona Metropolitana Constanta" a demarat implementarea acestui proiectului "Reabilitarea, extinderea si dotarea unei cladiri din Zona Metropolitana Constanta, localitatea Cumpana, in vederea utilizarii acesteia drept Centru pentru Tineret", cod SMIS 39623.
Prin acest proiect va fi reabilitata si dotata o cladire in prezent neutilizata din localitatea Cumpana, in vederea infiintarii unui Centru de tineret care sa le ofere tinerilor metode alternative de invatare, o educatie informala care sa vina ca o completare la cunostintele pe care le acumuleaza in scoli, sa asigure accesul la informatie si sa reprezinte un loc de intalnire pentru desfasurarea unor activitati cultural-artistice si educative.
Noul Centru de tineret din comuna Cumpana va avea o suprafata totala de 1217.88 metri patrati, urmand a fi dotat cu mobilier adecvat si echipamente IT necesare desfasurarii activitatii si va deservi peste 3.220 de tineri.
"Asteptam de multa vreme o astfel de institutie in localitatea noastra, una care sa-i ajute in mod real pe tinerii din comuna Cumpana si nu numai. Acestia au nevoie de un spatiu destinat lor, in care sa se intalneasca si sa comunice precum si de toate instrumentele educationale necesare pentru a-si construi un viitor frumos", a declarat primarul comunei Cumpana, doamna Mariana Gaju.
Perioada de implementare a proiectului este de 17 luni, acesta fiind finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 - Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere, Domeniul major de interventie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul - poli de crestere. Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional 2007-2013 este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, iar Organismul Intermediar in Regiunea Sud-Est este Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est.
Valoarea totala a proiectului este de 4.156.048,80 lei, din care 3.234.411,60 lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila solicitata, suma de 134.828,48 lei reprezinta contributia proprie a beneficiarului - Asociatia de Dezvoltare lntercomunitara Zona Metropolitana Constanta, iar suma de 786.808,80 lei reprezinta valoarea T.V.A.
La acest eveniment au participat din cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est Braila, domnisoara Luminita Mihailov - Director General si doamna Jeni Craciun - Director Directia Implementare POR.


Articole din editia din data de Aprilie 2014

 • Transportul scolar, scutit de taxa pentru obtinerea licentei pentru transport de persoane

  Administratie locala
 • Ponta, despre gazele de sist: Daca nu avem gaze din productia interna, de unde le luam? Din Rusia

  Administratie locala
 • Dragnea: Nu vom renunta la proiectul de descentralizare, vom tine cont de toate comentariile CC

  Administratie locala
 • La Constanta, DNA ancheteaza raul, ramul...

  Administratie locala
 • Plafonul impus apicultorilor este mult prea mare pentru a putea accesa fonduri europene

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771