Programul Scoala Altfel dedicat saptamanii "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" in localitatea Albesti

Aprilie 2014, Daniel Marinescu

Social

Acest important proiect educational se desfasoara in perioada 7- 11 aprilie 2014 si consta in derularea, la nivelul fiecarei unitati de invatamant, intr-o saptamana din al doilea semestru scolar, a unui orar special format doar din activitati cu caracter non-formal.

Prin activitatile propuse pentru aceasta saptamana se doreste implicarea elevilor, cadrelor didactice si a parintilor in actiuni care sa raspunda intereselor si preocuparilor diverse ale copiilor, sa puna in valoare talentele si capacitatile acestora in diferite domenii si sa stimuleze participarea lor la activitati variate.
In aceasta saptamana, scoala gimnaziala "Ion Creanga" din localitatea Albesti deruleaza diferite activitati in parteneriat cu mai multe institutii si anume: Jandarmeria Romana, Scoala de Aplicatie a Fortelor Navale Mangalia, Farmacia Sensiblu din orasul Mangalia, Politia Locala, Biserica si Inspectoratul Scolar Judetean Constanta.
Printre tipurile de activitati ce se deruleaza pe parcursul saptamanii 7 11 aprilie 2014 si la care participa un numar total de 485 de scolari si prescolari, se numara: o activitate de voluntariat in care elevii strang alimente si haine pe care mai apoi le vor dona unei familii foarte nevoiase cu multi copii din comuna; "Minte sanatoasa in corp sanatos", este o alta activitate sustinuta de reprezentantii farmaciei Sensiblu, prin care copiii sunt informati cu privire la modul in care sa se mentina sanatosi si primesc in dar de asemenea, produse de igiena personala; o activitate de ecologizare a padurii Hagieni prin care elevii si-au propus sa sensibilizeze populatia cu privire la grija pe care trebuie sa o purtam naturii si totodata, sa monteze un panou de informare in padure pentru toti cei care isi petrec timpul liber acolo.
O alta activitate importanta presupune organizarea unor ateliere de lucru, prima tinandu-se in cadrul Scolii de Aplicatie a Fortelor Navale Mangalia. Aici, copiii vor avea bucuria de a lua contact cu tehnica militara si vor invata multe alte lucruri, care le vor fi de folos mai tarziu in orientarea profesionala. De asemenea, un astfel de atelier de lucru se va tine si de catre Jandarmeria Romana, in incinta Casei de Cultura din orasul Mangalia. La aceste doua ateliere cei 40 de elevi vor fi transportati cu cele doua microbuze ce apartin unitatii de invatamant.
"Tot in aceasta saptamana vor avea loc si concursuri sportive in parteneriat cu scolile din Costinesti, 23 August si Pecineaga ce se vor desfasura pe terenul de sport din cadrul scolii din satul Cotu Vaii. "Implicarea parintilor in educatia copiilor" este o alta activitate in cadrul careia elevii impreuna cu parintii vor participa la un concurs in vederea realizarii unor machete reprezentand personaje de poveste si de asemenea, macheta localitatii, toate acestea in incinta unitatii de invatamant. Si cu Politia locala vor fi desfasurate niste importante activitati si anume, cu elevii de V-VIII discutii de prevenire a violentei iar cu cei din clasele I-IV, reguli de circulatie", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, doamna director a scolii gimnaziale "Ion Creanga", Vilcu Mihaela.
Daruri cu ocazia sarbatorilor pascale
"Pe data de 17 aprilie 2014 vor fi impartite pachete cu alimente unui numar de 660 de persoane ce fac parte din familii nevoiase si batrani. In fiecare an, de Paste si de Craciun facem aceste daruri pentru a veni in sprijinul celor ce nu au toate cele necesare unei mese imbelsugate de Paste. Si pe aceasta cale, va doresc liniste sufleteasca, belsug si sa aveti parte de un Paste Fericit, de ganduri bune si senine, de bucurii si speranta", a spus pentru Graiul Dobrogei, edilul sef Gheorghe Moldovan.


Articole din editia din data de Aprilie 2014

 • Transportul scolar, scutit de taxa pentru obtinerea licentei pentru transport de persoane

  Social
 • Ponta, despre gazele de sist: Daca nu avem gaze din productia interna, de unde le luam? Din Rusia

  Social
 • Dragnea: Nu vom renunta la proiectul de descentralizare, vom tine cont de toate comentariile CC

  Social
 • La Constanta, DNA ancheteaza raul, ramul...

  Social
 • Plafonul impus apicultorilor este mult prea mare pentru a putea accesa fonduri europene

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria municipiului Medgidia marchează Ziua Universală a Iei Românești

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

  Social
 • Ziua Internaţională a Familiei marcată la Cumpăna

  Social
 • Sprijin pentru locuitorii din comuna Dobromir, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771