Case de tip ANL, la pachet cu un lot de teren

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Administratie locala

Solicitarea de locuinte la Mangalia a crescut constant in ultimii ani, iar autoritatile fac fata cu greu cerintelor, in conditiile in care, pe fondul unei crize profunde, investitiile in sector au fost tot mai putine. "Multi care vin in audienta la mine solicita o locuinta", a spus primarul Cristian Radu.
Pentru a face fata situatiei, edilul a cautat diverse posibilitati pentru marirea fondului locativ al orasului. Una dintre solutiile ideale este construirea de blocuri de tip ANL. In acest sens, edilul a spus ca Primaria a transmis catre Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) o suprafata de teren de aproape 9.000 de metri patrati, din domeniul privat al municipiului, in vederea construirii de locuinte pentru tineri.
Terenul este transmis cu titlu gratuit, iar pe acesta Agentia va ridica 84 de apartamente. Pentru ca proiectul sa devina realitate, primarul Mangaliei spune ca Guvernul trebuie sa aloce fondurile necesare demararii sale. "Am depus la Guvern documentele necesare privind construirea de blocuri de tip ANL si sper ca anul acesta sa inceapa constructia acestor locuinte", a spus Cristian Radu.Case de tip ANL
Tot in colaborare cu ANL, Primaria Mangalia intentioneaza sa construiasca in statiunea Saturn case dupa un model aplicat la Brasov. "Vom pune la dispozitia Agentiei 4,5 hectare de teren, pentru construirea a 90 de case. Locuintele vor putea fi achitionate prin credit ipotecar, iar la cumpararea casei, proprietarul va primi si un lot de teren de 500 de metri patrati. Oricine poate achitiona o astfel de locuinta, nu trebuie sa fie neaparat din Mangalia", a spus edilul.
Primarul a adaugat ca, daca ANL va fi responsabila cu ridicarea caselor, Primaria trebuie sa se ocupe de asigurarea utilitatilor: apa, canalizare si energie electrica. "Este un proiect costisitor pentru noi, dar vom incerca sa obtinem fonduri europene sau guvernamentale pentru introducerea utilitatilor", a spus Cristian Radu. El a spus ca, in prezent, la Primarie sunt inregistrate mai bine de 1.000 de cereri pentru acordarea de locuinte.
Sursa: www.telegrafonline.ro


Articole din editia din data de Aprilie 2014

 • Ponta: Nu vom fi niciodata de acord cu autonomia pe criterii etnice. Harghita si Covasna primesc mai mult din buget decat dau

  Administratie locala
 • Ponta: Romania avea cel mai mic pret din UE la carburant, dar acciza asigura finantare pe termen lung

  Administratie locala
 • Atentie, soferi! Restrictii de trafic rutier in Mamaia

  Administratie locala
 • Case de tip ANL, la pachet cu un lot de teren

  Administratie locala
 • Daniel Constantin: Fermierii mici si mijlocii vor avea la dispozitie proiecte tip prin noul PNDR

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771