Campionatul National Scolar de Sah "Elisabeta Polihroniade" - echipe mixte, editia 2013-2014

1 Aprilie 2014, Marian Carson

Sport

Primaria si Consiliul Local Cumpana, reprezentate prin primar Ec. Mariana Gaju, impreuna cu Asociatia Clubul Sportiv "Elisabeta Polihroniade", Ministerul Educatiei Nationale, Federatia Romana de Sah, domnii profesori instructori de sah - doamna Georgeta Ercsei si domnul Nicolae Alexandru Ercsei, au organizat acest eveniment in ziua de sambata 29 martie 2014, incepand cu ora 9.00 in incinta Casei de Cultura din Cumpana.

Astfel ca, acestia au avut deosebita placere de a-i invita la Campionatul National Scolar de Sah "Elisabeta Polihroniade" - echipe mixte, editia 2013-2014 pe scolarii claselor I-XII (fete si baieti) din judetul Constanta, unde invitata de onoare a fost Marea Maestra Internationala, doamna Elisabeta Polihroniade. De asemenea, printre invitati s-au mai numarat si presedintele Asociatiei Judetene de Sah, profesor Claudiu Iordache si vicepresedintele Asociatiei Judetene de Sah, profesor Andrei Furca.
La Campionatul National Scolar de Sah "Elisabeta Polihroniade" - echipe mixte, unitatile de invatamant au participat cu o singura echipa (gimnazii) si o singura echipa (licee). De asemenea, echipa unei structuri scolare a fost formata dintr-un numar de patru elevi titulari (din care cel putin o eleva) si maximum doua rezerve (o fata si un baiat). Pe masa a 4 -a a jucat obligatoriu o fata.
Sistemul de joc a fost urmatorul: Faza judeteana (gimnazii) - sistem elevetian pentru echipe, cinci runde (orasele separate, comunele separate), urmate de o runda in care s-au intalnit cele doua castigatoare, iar invingatoarea a fost desemnata campioana judeteana; Faza judeteana (licee) - sistem elvetian pentru echipe, cinci runde iar pentru faza nationala s-au calificat echipele campioane de judet.
Turneul s-a jucat in concordanta cu sistemul elvetian de cinci runde in acord cu Legile Sahului FIDE, imperecherile fiind facute cu ajutorul software-lui Swiss Manager iar timpul de joc de 15 minute pentru fiecare jucator.
Totodata, in ziua de duminica, 30 martie 2014, incepand cu ora 10.00, la Casa de Cultura din localitatea Cumpana s-a desfasurat si Concursul de sah pentru copiii cu varsta pana in 14 ani,. Acesta s-a intitulat "Cupa Primaverii" si a fost organizat de catre Primaria Cumpana si omologat la Federatia Romana de Sah.


Album foto

 • Articole din editia din data de 1 Aprilie 2014

 • Ponta: Nu vom fi niciodata de acord cu autonomia pe criterii etnice. Harghita si Covasna primesc mai mult din buget decat dau

  Sport
 • Ponta: Romania avea cel mai mic pret din UE la carburant, dar acciza asigura finantare pe termen lung

  Sport
 • Atentie, soferi! Restrictii de trafic rutier in Mamaia

  Sport
 • Case de tip ANL, la pachet cu un lot de teren

  Sport
 • Daniel Constantin: Fermierii mici si mijlocii vor avea la dispozitie proiecte tip prin noul PNDR

  Sport
 • Articole din aceeasi categorie

 • Medalii pentru sportivii C.S. Marina Constanța obținute la Ju-Jitsu WORLD CUP

  Sport
 • Sportivii C. S. Dacia Mircea Vodă prezenți la Campionatul Internațional de Kung Fu Cup 2019

  Sport
 • Sportivele CS Medgidia activează în Divizia Speranțe a Campionatului Național de Volei

  Sport
 • Medalii pentru sportivii din Medgidia în cadrul Campionatului Național Individual de Lupte 2019

  Sport
 • Incepe noul sezon de handbal

  Sport
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771