Saraiu, intr-o continua schimbare si dezvoltare

Aprilie 2014, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Inceputul de primavara a debutat pe raza localitatii pastorita de edilul sef Dorinela Irimia cu dreptul si asta pentru ca, au fost demarate importante lucrari ce erau imperios necesare pentru o localitate asa cum este Saraiu la aceasta ora.

O prima lucrare inceputa in cursul saptamanii trecute vizeaza imprejmuirea si extinderea cimitirului din satul Dulgheru cu 650 metri liniari.
"Si pentru ca acest loc de veci devine pe zi ce trece tot mai neincapator am luat hotararea de a-l extinde, transformandu-se cumva la finalul investitiei in cimitirul nou. Totodata, ne dorim sa realizam de la temelie si imprejmuirea atat a cimitirului vechi existent cat si a celui nou, care din pacate la acest moment lasa de dorit, aici nefiind niciodata realizata o imprejmuire asa cum se cuvine. Imaginati-va cum intra animalele la pascut printre morminte si cum totul este un adevarat haos, lucru care ne dorim sa nu se mai intample la finalul lucrarii. Gardul va fi unul solid, realizat din placi prefabricate iar la fiecare intrare, in actualul cimitir cat si in cel nou ce va rezulta dupa extindere, vor fi realizate doua porti de acces", a declarat pentru Graiul Dobrogei, seful administratiei locale Saraiu, Dorinela Irimia.
De asemenea, se va realiza si sistematizarea intregului cimitirului, atat cel nou cat si cel vechi, prin crearea de alei pietonale si trotuare, prin curatarea acestuia de ciulini si maracini, se vor monta in total 14 stalpi solari de iluminat si nu in ultimul rand, se va asigura o sursa de apa.
"In acelasi plan de lucrari am inclus interventia noastra si in cadrul cimitirului din Saraiu aici fiind nevoie de o igienizare si o sistematizare ca la carte, prin realizarea unei alei principale ce va fi pavata. Este mult de lucru insa eu sunt o persoana ambitioasa, ce se implica in tot ceea ce face si spun ca, pana la venirea sarbatorilor pascale, toate aceste lucrari vor fi incheiate cu succes", a mai spus Dorinela Irimia.
Valoarea lucrarilor la cimitirul din satul Dulgheru se ridica la suma de 100.000 lei, bani de la bugetul local iar lucrarile sunt realizate de societatea S.C. "Progres Dezvoltare Servicii" SRL, care a luat nastere la nivelul Primariei pentru gospodarirea localitatii Saraiu.
In alta ordine de idei, edilul ne-a mai spus ca se pregateste pentru depunerea a doua proiecte prin Grupul de Actiune Locala (GAL). Prima investitie in valoare de 150.000 euro vizeaza modernizarea Caminului Cultural din Saraiu iar cea de-a doua, modernizarea drumurilor din localitate, ce are o valoare de 100.000 euro. Cei doi kilometri de asfaltat vizeaza toata strada I.C. Bratianu, strada George Bacovia si strada Berzei.

Articole din editia din data de Aprilie 2014

 • Ponta: Nu vom fi niciodata de acord cu autonomia pe criterii etnice. Harghita si Covasna primesc mai mult din buget decat dau

  Administratie locala
 • Ponta: Romania avea cel mai mic pret din UE la carburant, dar acciza asigura finantare pe termen lung

  Administratie locala
 • Atentie, soferi! Restrictii de trafic rutier in Mamaia

  Administratie locala
 • Case de tip ANL, la pachet cu un lot de teren

  Administratie locala
 • Daniel Constantin: Fermierii mici si mijlocii vor avea la dispozitie proiecte tip prin noul PNDR

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n comuna Mircea Vod─â

  Administratie locala
 • ╚ścoala din localitatea Cr├«ngu reabilitat─â cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucr─ârile de reabilitare a gr─âdini╚Ťei din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n Amzacea

  Administratie locala
 • ├Änt├órzieri nejustificate la construirea gr─âdini╚Ťei din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771