Troita montata in centrul comunei Fantanele

Martie 2014, Iulia Fţlfan

Social

O prima lucrare pe care Gheorghe Popescu, edilul autoritatii locale si-a propus sa o demareze in perioada imediat urmatoare vizeaza montarea troitei crestin ortodoxe in vecinatatea Primariei, langa unitatea de invatamant din Fantanele.

"Dorinta mea de a realiza aceasta troita crestin ortodoxa vine din simplul fapt ca suntem o localitate de crestini si pentru ca, eu provin dintr-o familie de oameni foarte credinciosi. Imi amintesc ca mergeam la sfanta biserica inca de pe la varsta de 3 ani, ceea ce nu e putin lucru, si avand aceste trairi puternice, am luat decizia de a ridica o troita in comuna noastra. Doresc sa precizez faptul ca, echipa implicata direct in constructia ei a fost formata din angajati ai Primarie si asta pentru a scuti bani, care cu siguranta ar fi fost mai multi daca apelam la o firma specializata", a declarat pentru Graiul Dobrogei, edilul sef Gheorghe Popescu.
Troita are o inaltime de sase metri, are realizata o turla pe cadru de lemn, gresie montata in interiorul ei iar partea care o sustine este mobila, astfel putand fi mutata oriunde. Cadrul acesteia este din fier, este placata cu placi de beton iar pe interiorul acesteia vor fi aplicate picturi in ulei pe panza ce vor fi inramate inainte de montarea lor in troita. Un lucru important de stiut este acela ca, toate aceste picturi sunt o reproducere dupa marele nostru pictor Nicolae Grigorescu de la Manastirea Agapia. La finalul montarii, troita va fi imprejmuita cu un gard din fier forjat.
Pentru realizarea singurei troite din localitatea Fantanele a fost investita suma de 8.000 euro, bani din fondurile bugetului local al administratiei locale cat si din sponsorizari.
Din vremuri imemoriale poporul roman a fost crestin iar sentimentul sau religios s-a materializat prin daruirea jertfelnica cu care si-a ridicat sfintele locasuri de inchinare. Pe langa biserici, o categorie aparte, a acestor locuri consacrate unde romanul aduce slava lui Dumnezeu, o constituie troitele.


Articole din editia din data de Martie 2014

 • CRESC PENSIILE - Plumb: 234.000 de pensionari primesc pensii mai mari in medie cu 63 lei, pana la sfarsitul lui martie

  Social
 • Judecatoria si Parchetul Harsova, la un pas de mazilire

  Social
 • Primaria Navodari sustine sportul, proiectele pentru tineri si turismul

  Social
 • Decebal Fagadau, despre lucrarile in Zona Peninsulara: "Vom reda inima orasului"

  Social
 • "Ziua Profesiei mele" la Tortoman

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria Municipiului Medgidia - Anun╚Ť de Interes Public

  Social
 • Copiii din Sili╚Ötea, ├«n excursie la Aqua Magic

  Social
 • Prim─âria municipiului Medgidia marcheaz─â Ziua Universal─â a Iei Rom├óne╚Öti

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Sili╚Ötea au primit semin╚Ťe ╚Öi r─âsaduri pentru ├«nfiin╚Ťarea gr─âdinilor

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771