Sprijin oferit crescatorilor de animale din comuna Baraganu

Martie 2014, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Autoritatea locala a demarat o initiativa cu si pentru crescatorii de animale de pe raza comunei Baraganu, in vederea infiintarii unei Asociatii a crescatorilor de animale cu sediul in comuna, sub denumirea de "Cooperativa Baraganu".

"La aceasta ora s-au adunat un numar de sapte astfel de crescatori, interesati de acest demers care le este cu totul favorabil. Sper de asemenea, sa se mai stranga si altii, scopul cooperativei fiind acela de a accesa, in primul rand, fonduri europene in vederea dezvoltarii cat mai sanatoase a sectorului zootehnic, ramura importanta in traiul de zi cu zi al cetatenilor comunei noastre. Primul pas ce trebuie facut este acela de a constituii aceasta Asociatie a crescatorior de animale, cu toate actele necesare de infiintare, urmand ca mai apoi Primaria Baraganu sa puna la dispozitia acestora o cladire in suprafata totala de 1.200 metri patrati. In cadrul acestei se vor realiza grajduri pentru cresterea bovinelor si de asemenea, vom mai da in folosita acestora pasunile comunei ce sunt in suprafata de 400 de hectare", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful administratiei locale Baraganu, Titu Neague.
Cladirea urmeaza sa fie amenajata cu toate utilitatile necesare printre care scurgeri si fose septice, mai bine spus, va fi transformata in grajduri. Cladirea pusa la dispozitie de Primarie este un spatiu ce in trecut a fost folosit ca si magazii ale fostului C.A.P.
De asemenea, in cadrul "Cooperativei Baraganu", membrii vor fi actionari si un lucru bun este acela ca, cu cat productia de lapte va fi mai mare cu atat acestia vor putea fixa si un pret foarte bun atunci cand il vor vinde. "Estimez ca in grajdurile cooperativei vor fi crescute un numar de aproximativ 100 de vaci de lapte de care se vor ocupa persoane specializate ce vor fi angajate la momentul oportun", a incheiat primarul Titu Neague.


Articole din editia din data de Martie 2014

 • CRESC PENSIILE - Plumb: 234.000 de pensionari primesc pensii mai mari in medie cu 63 lei, pana la sfarsitul lui martie

  Administratie locala
 • Judecatoria si Parchetul Harsova, la un pas de mazilire

  Administratie locala
 • Primaria Navodari sustine sportul, proiectele pentru tineri si turismul

  Administratie locala
 • Decebal Fagadau, despre lucrarile in Zona Peninsulara: "Vom reda inima orasului"

  Administratie locala
 • "Ziua Profesiei mele" la Tortoman

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Preg─âtiri pentru ├«nceperea anului ╚Öcolar ├«n F├ónt├ónele. Tablete pentru to╚Ťi copiii

  Administratie locala
 • Interven╚Ťii la re╚Ťeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de str─âzi ├«n F├ónt├ónele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771