Constantenii au un nou spital privat: Ovidius Clinical Hospital!

Martie 2014, Radu Petric

Actualitate

Al doilea oras ca marime din tara are nevoie de unitati sanitare performante, dotate cu aparatura de ultima ora, unde sa profeseze medici pregatiti, cu experienta in toata paleta de specialitati, astfel incat constantenii sa rasufle usurati cand au o problema medicala, nu sa urce in primul mijloc de transport si sa bata sute de kilometri la alte clinici din tara.

Si cum medicina privata prinde teren in intreaga lume, incet-incet, ea se dezvolta si la noi. In urma cu cativa ani, echipe de doctori din sistemul de sanatate de stat si-au luat inima in dinti si au decis sa demareze proiecte private extrem de indraznete, in contextul necesitatii extinderii serviciilor medicale, in fapt a completarii lor. Nu le-a fost deloc usor, avand in vedere costurile extrem de ridicate. Unii au recunoscut ca risca sa-si piarda casele, acestea fiind o garantie pentru sumele uriase imprumutate de la banci. Sunt optimisti si traiesc cu speranta ca afacerea lor va avea un dublu castig: atat pentru ei, cat si pentru pacientii care le vor trece pragul. In ultima perioada, tot mai multi medici incearca sa-si alcatuiasca propriile afaceri. Sunt buni profesionisti si siguri ca oamenii apeleaza la serviciile lor, dar de data aceasta in conditii net superioare sistemului de stat, de la an la an tot mai subfinantat.

Noi servicii medicale pentru constanteni

La un nou drum au decis sa porneasca si noua medici, chirurgi, dar si de alte specialitati, angajati cu renume ai Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta.
In urma cu cativa ani au gandit un proiect ce parea, initial, imposibil de realizat. Nu au renuntat si au reusit sa puna bazele primului spital privat din sud-estul Romaniei, pregatit pentru a oferi viitorilor pacienti accesul la servicii medicale performante. Este o completare importanta la ceea ce ofera, in prezent, celelalte spitale si cabinete medicale din judetul Constanta.
Pe 15 aprilie 2013 patrundea, pe terenul unde s-a ridicat spitalul, primul utilaj de lucru. Astfel a luat nastere Ovidius Clinical Hospital, pozitionat pe drumul national DN2A, km 202, intre localitatea Ovidiu si municipiul Constanta. Nu intamplator, unitatea sanitara are si titulatura de clinica. Avand in vedere ca in echipa medicala sunt si cadre didactice, conferentiari si profesori universitari, ei doresc sa pune bazele si unei colaborari cu Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii "Ovidius" Constanta. Cu siguranta, atat studentii, cat si tinerii medici vor avea ce invata.
Unitatea sanitara are, de altfel, pregatit si un sistem video, astfel incat sa poata fi vizualizate interventii chirurgicale direct din salile de operatii.

Dotari similare unitatilor moderne din lume

Aparatura din dotarea spitalului este de ultima generatie (chiar 2014), firmele alese fiind cele mai cautate / utilizate in intreaga lume. Unitatea are in alcatuire un bloc operator, sterilizare proprie, farmacie, compartiment de endoscopie, imagistica medicala, cabinete de consultatii, laborator de anatomie patologica. Totodata, spitalul are 34 de paturi de spitalizare continua in specialitati chirurgicale (chirurgie generala, urologie, ortopedie si traumatologie, neurochirurgie, chirurgie vasculara, chirurgie toracica, chirurgie plastica, microchirurgie constructiva), dintre care cinci paturi de ATI (anestezie terapie intensiva). Si asta nu este tot. Unitatea are in componenta si: 12 paturi de spitalizare continua in specialitati medicale (medicina interna, gastroenterologie, nefrologie, cardiologie, neurologie, oncologie, diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, endocrinologie, reumatologie, recuperare, medicina fizica si balneologie), respectiv sapte paturi de spitalizare de zi.

Unul dintre sectoarele extrem de importante: recuperarea medicala si in... piscina monitorizata cu camere subacvatice

Recuperarea medicala a bolnavilor cu diferite afectiuni, pana la cei care au suferit accidente vasculare cerebrale, este extrem de importanta si, din pacate, deficitara in judetul nostru.
Cei noua medici care au pus bazele unitatii sanitare au gandit si acest aspect, astfel incat au luat in calcul amenajarea unei recuperari similar spitalelor din strainatate: piscina prevazuta cu camere video subacvatice, astfel incat medicii sa poata vedea daca pacientii executa corect miscarile.
Directorul medical al Ovidius Clinical Hospital, prof. univ. dr. Ion Aschie, a explicat necesitatea si importanta unui asemenea sector intr-un spital. La randul sau, directorul de ingrijiri medicale al spitalului, as. Mirela Raileanu, a subliniat rolul asistentilor medicali, al infirmierilor in unitatea sanitara, astfel incat pacientului sa nu-i lipseasca nimic, sa treaca mai usor peste suferinta, iar recuperarea sa se faca cat mai rapid posibil. Totodata, familiile lor sa aiba certitudinea sigurantei celor care se afla in grija profesionistilor Ovidius Clinical Hospital.

Investitia se ridica la aproximativ 5 milioane de euro. Cei noua investitori, toti medici, spera ca intreaga cheltuiala sa fie amortizata in timp. Dobanzile la banca merg pana la 10 ani...

Directorul executiv ec. Adrian Mociu a declarat ca interventiile efectuate in unitatea sanitara nu vor fi extrem de costisitoare, ci vor avea preturi la nivelul celor practicate in unitatile private, in general.
Un ajutor important pentru pacienti va fi si incheierea de catre spital a unui contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Constanta, ceea ce presupune decontul unor servicii medicale (cu conditia ca pacientul sa fie asigurat, adica platitor la fondul unic al asigurarilor sociale de sanatate). De exemplu, pentru o colecistectomie (operatia de extirpare a bilei), pacientul neasigurat va trebui sa plateasca aproximativ 4.000 de lei (si cazare, si hrana), iar daca pacientul este asigurat, reducerea ar fi de 1.200 lei.
Pentru o interventie mica, de exemplu fisura anala, spitalul incaseaza 1.500 de lei, iar pentru rezectii anterioare de rect, pretul creste la 6.000 de lei, a spus directorul medical, prof. univ. dr. Ion Aschie. Ieri a fost prima zi de lucru a unitatii sanitare. Deschiderea oficiala a spitalului va fi undeva in luna mai, cand va fi organizat si un cros, promovandu-se astfel importanta miscarii in aer liber. Imaginea Ovidius Clinical Hospital fusese aleasa Gabriela Szabo, insa planurile au fost date peste cap de numirea campioanei in fruntea Ministerului Tineretului si Sportului.

Medici, program, acces!

Printre medicii cu renume care vor profesa in unitatea sanitara privata se numara: dr. Nicolae Ciufu, dr. Carmen Ciufu, prof. univ. dr. Ion Aschie, dr. Razvan Popescu, dr. Eugen Dumitru, dr. Toma Cucu, dr. Catalin Bosoteanu etc. Unitatea sanitara are si un ambulatoriu cu program zilnic, de luni pana vineri intre orele 8.00 si 21.00, iar sambata, de la ora 8.00 la 15.00. Cei interesati de amanunte pot telefona la 0241/480.400 sau au la dispozitie adresa de e-mail: office@ovidius-ch.ro. Programul de garzi al medicilor este permanent. Accesul pacientilor la spital se poate realiza cu mijloacele de transport in comun dinspre orasele Ovidiu si Constanta, iar autoturismele personale beneficiaza de parcarea proprie a unitatii.

Sursa: www.telegrafonline.ro


Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2014

 • Sectiile de Chirurgie si Cardiologie din cadrul Spitalului Judetean Constanta au fost inaugurate

  Actualitate
 • Presedintele Consiliului Judetean Constanta: Filmuletul in care apar gandaci la Spitalul Judetean este trucat

  Actualitate
 • Ponta, despre situatia Portului Constanta: Ori privatizam macar o treime, ori daca nu, nu

  Actualitate
 • A.J.O.F.M. redeschide punctul de lucru de la Navodari

  Actualitate
 • Primaria Navodari nu a lasat sa treaca neobservata ziua de 8 Martie

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771