Sedinta Consiliului Local Mangalia

4 Martie 2014, Adrian Nicărel

Administratie locala

Consilierii locali din Mangalia au aprobat in cadrul sedintei ordinare, care s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute, mai multe hotarari de interes local cu caracter administrativ si social.

Unul dintre proiectele adoptate de consilieri se refera la Regulamentul privind regimul finantarilor nerambursabile acordate din fonduri publice pentru activitati non-profit de interes local, altele decat cele sportive. Alt proiect se refera la Regulamentul privind finantarea nerambursabila de la bugetul local al municipiului Mangalia a proiectelor structurilor sportive, acordate in baza Legii 350/2005, pentru anul 2014.
In aceeasi sedinta, s-a aprobat proiectul care vizeaza schema de ajutor de minimis pentru acordarea de facilitati fiscale agentilor economici, in vederea crearii de noi locuri de munca si sustinerii dezvoltarii economice durabile in Mangalia.
De asemenea, consilierii locali au adoptat proiectul de hotarare care vizeaza interzicerea expunerii spre vanzare a vehiculelor, precum si interzicerea parcariisi/sau stationarii vehiculelor utilizate in scopul desfasurarii unor activitati comerciale pe domeniul public/privat al municipiului Mangalia. Vor fi exceptate de la prevederile hotararii, masinile aflate in spatii special amenajate, cum ar fi: parcuri auto, targuri auto sau showroom-uri. Cei care incalca prevederile hotararii risca amenzi de pana la 2000 de lei. Totodata, consilierii locali au mai aprobat proiectul privind stabilirea tarifului lunar pentru terenurile ocupate de garaje si proiectul care vizeaza reglementarea modului de acordare a subventiilor de la bugetul local pentru serviciul de transport public local. In acest sens, beneficiari ai tichetelor de calatorie pentru transportul public sunt si veteranii de razboi, deportatii si revolutionarii evenimentelor din 1989.
Alt proiect adoptat a vizat modificarea prevederilor HCL nr. 25/2012 privind limita cuantumului pensiei pentru acordarea ajutoarelor de urgenta constand in alimente. Conform noilor modificari, valoarea cuantumului pensiei pentru acordarea alimentelor lunare catre beneficiari s-a majorat la 829 de lei. Totodata, consilierii locali au aprobat si proiectul privind participarea municipiului Mangalia la editia de primavara a Targului de Turism al Romaniei, care va avea loc, in perioada 13-16 martie, anul curent.


Articole din editia din data de 4 Martie 2014

 • Mazare: Nu am fost consultat la formarea Guvernului. Nu-i cunosc pe noii ministri

  Administratie locala
 • UDMR intra la guvernare. Ponta si Kelemen au semnat acordul. Ce prevede acordul guvernamental. LISTA ministrilor propusi

  Administratie locala
 • Liceenii isi testeaza cunostintele

  Administratie locala
 • Senatul a RESPINS proiectul noului Cod rutier, propus de Radu Stroe

  Administratie locala
 • Declaratie SOC a unui oficial BNR: Romanii nu stiu sa faca bani"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771