Ministerul Agriculturii vrea sa acceseze fonduri europene de 150 de milioane de euro pentru ferme. Cei care se asociaza vor beneficia de subventii mai mari

Februarie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri Europene

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat ca in luna mai ar urma sa fie accesate primele fonduri europene din perioada 2014-2020 pentru proiecte de investitii in ferme, fiind vorba despre o suma de 150 de milioane de euro.

Ministrul Agriculturii a sustinut, intr-o conferinta de presa sustinuta in comuna Mociu, judetul Cluj, ca sunt vizate fermele de reproductie, cele de crestere, dar si fermele de familie.
"Atragem fonduri, scriem deja proiectele pentru atragerea fondurilor europene din viitorul program. Ministerul Agriculturii intentioneaza sa acceseze primii bani din pachetul 2014-2020 in luna mai. 150 de milioane de euro vor fi pusi la dispozitie pentru prima sesiune de primiri de proiecte pentru investitii in ferme. Si vizam in primul rand achizitii de utilaje, retehnologizarea exploatatiilor, fermele de reproductie, fermele de crestere, dar si fermele de familie, un concept in care eu cred foarte mult", a spus Constantin.
Potrivit acestuia, fermierii care au exploatatii mici, intre 1 si 5 hectare, dar care se asociaza si au exploatatii in asociere mai mari de 5 hectare vor primi un sprijin mai mare pe suprafata din fondurile europene aferente perioadei 2014-2020.
"In ceea ce priveste legumicultura, vom pune accent pe centrele de colectare a produselor. Vom incerca sa punem la dispozitia celor care se vor asocia fonduri pentru crearea depozitelor de colectare, in care se face etichetarea, sortarea, ambalarea produselor, exact ceea ce se cere in hipermarket-uri", a afirmat ministrul Agriculturii.(Sursa: Adevarul)


Articole din editia din data de Februarie 2014

 • Salariile primarilor VOR CRESTE. Camera Deputatilor a aprobat majorarea de la 1 iulie. Dragnea: Este un act de dreptate pentru alesii locali, indiferent de culoarea politica

  Fonduri Europene
 • Dragnea, intrebat ce le transmite liberalilor pentru Delegatia Permanenta: "Ganduri bune! "

  Fonduri Europene
 • 150 de joburi disponibile pentru someri

  Fonduri Europene
 • Contract de peste un milion de euro pentru master-planul Portului Constanta

  Fonduri Europene
 • Mangalia se intoarce cu fata la mare

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Peste 7000 de hectare dar și imobilele din comuna Mircea Vodă vor fi cadastrate gratuit/Locuitorii vor fi înregistrați gratuit în Cadastru și Carte Funciară!

  Fonduri Europene
 • Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”) implementat de Primăria Lumina

  Fonduri Europene
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Fonduri Europene
 • Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

  Fonduri Europene
 • Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771