Parcul eolian din Adamclisi, la doar un pas de realizare

Februarie 2014, Daniel Marinescu

Administratie locala

Vesti bune vin din partea primarului localitatii Anton Burcea cu privire la demararea lucrarilor ce vizeaza construirea unui parc eolian important pe raza comunei Adamclisi.

"In cursul saptamanii trecute am primit o adresa din partea "Enol Grup" prin care eram informati cu privire la faptul ca, in vederea realizarii obiectivului de investitii "Parc eolian cu statie interconexiune si drumuri de acces Adamclisi", Adunarea Generala a Actionarilor "Enol Grup" S.A a hotarat in sedinta din data de 13 decembrie 2013, infiintarea unei societati comerciale - "Enol Wind Grup S.A". Acest lucru vine ca urmare a necesitatii grabirii realizarii proiectului si a cerintei fondului de investitii care asigura finantarea. Acest fond de investitii a solicitat in mod expres infiintarea unei societati prin care sa se realizeze numai aceasta investitie si nu celelalte activitati ale "Enol Grup" S.A. Astfel ca, ca urmare a infiintarii "Enol Wind Grup" S.A, "Enol Grup" a cesionat, in baza contractului de cesiune 315/7.02.2014, drepturile de realizare a parcului eolian situat in comuna Adamclisi, judetul Constanta", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, edilul administratiei locale Anton Burcea.
In cadrul acestui parc eolian, se vor construi un numar de 127 de turbine eoliene ce vor inregistra o capacitate de 400 mw.
In alta ordine de idei, primarul ne-a mai spus si faptul ca, in aceasta perioada, beneficiarii de ajutor social de pe raza comunei desfasoara ample lucrari de curatare a rigolelor de pe soseaua nationala, prin indepartarea malului depozitat in urma zapezilor cazute la sfarsitul lui ianuarie. De asemenea, si la Zorile se lucreaza intens, in special la repararea strazilor distruse cu piatra adusa de la cariera de piatra din zona.

Articole din editia din data de Februarie 2014

 • Salariile primarilor VOR CRESTE. Camera Deputatilor a aprobat majorarea de la 1 iulie. Dragnea: Este un act de dreptate pentru alesii locali, indiferent de culoarea politica

  Administratie locala
 • Dragnea, intrebat ce le transmite liberalilor pentru Delegatia Permanenta: "Ganduri bune! "

  Administratie locala
 • 150 de joburi disponibile pentru someri

  Administratie locala
 • Contract de peste un milion de euro pentru master-planul Portului Constanta

  Administratie locala
 • Mangalia se intoarce cu fata la mare

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pregătiri pentru începerea anului școlar în Fântânele. Tablete pentru toți copiii

  Administratie locala
 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771