C.J.C. sprijina cu bani cultura, performantele sportive si scolare

Februarie 2014, Adrian Nicărel

Administratie locala

Finantarea este colacul de salvare al mai multor domenii in care, fara bani, performantele sunt greu de atins. Astfel, anul acesta, Consiliul Judetean Constanta a prevazut in buget 17.000.000 de lei, bani care se vor aloca programelor sportive, culturale si scolare. Nu sunt uitate nici targurile sau actiunile de promovare a turismului.

Unele cluburi sportive constantene si-ar fi pus de mult lacatul pe usa, daca nu ar fi avut sustinerea financiara din partea Consiliului Judetean Constanta, asa cum multi copii ar fi abandonat scoala daca nu ar fi primit rechizitele de care aveau nevoie. In fiecare an, Consiliul Judetean Constanta pune deoparte, in buget, si bani pentru a sustine programele sportive, culturale si scolare. Pentru anul 2014, potrivit documentului facut public de catre Consiliul Judetean Constanta, a fost prevazuta suma totala de 17.000.000 de lei.
Finantarea proiectelor se va face in baza Legii nr. 350/2005, privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati non-profit de interes general. Pentru proiectele si programele sportive, C.J.C. va aloca nici mai mult, nici mai putin decat 14.500.000 de lei, pentru sustinerea handbalului masculin si feminin, a voleiului masculin si feminin, pentru baschet masculin si feminin, tenis de masa, rugbi copii, juniori si seniori, fotbal copii, juniori si seniori, dar si pentru alte proiecte, programe sau evenimente ce privesc promovarea sportului de masa din judetul Constanta. Astfel, vor primi finantare cluburi sportive pentru care acest ajutor inseamna si singura speranta, fara de care copiii capabili de performanta si-ar rata cariera sportiva.
Pentru actiuni, proiecte sau evenimente culturale de interes public general, regional sau judetean, programul anual isi propune finantari nerambursabile in cuantum de 2.500.000 de lei. Banii se vor aloca pentru olimpiade si concursuri scolare, festivaluri si manifestari artistice, culturale si traditionale, programe culturale si educative pentru copii si tineret in judetul Constanta si programe estivale pentru copiii din mediul rural. Pentru cei din urma, programele estivale prin care spectacolele ajung in cele mai sarace zone din judet sau copiii care vin pentru prima data in vizita la Delfinariu sunt cele mai asteptate momente de catre cei mici de la tara. Nici turismul nu este neglijat, asa ca a fost inclus la capitolul promovare, prin organizarea si sustinerea participarii la targuri interne si internationale si alte actiuni prin care turismul dobrogean sa fie cat mai cunoscut.
Atribuirea contractelor cu finantare nerambursabila se va face pe baza de selectie de oferte de catre comisii numite prin dispozitia presedintelui Consiliului Judetean Constanta. Acestea vor fi atribuite in limita fondurilor publice alocate programelor aprobate anual in bugetul judetean.
Potrivit documentului prezentat de catre C.J.C, programul anual va cuprinde mai multe sesiuni de selectie a ofertelor.


Articole din editia din data de Februarie 2014

 • Salariile primarilor VOR CRESTE. Camera Deputatilor a aprobat majorarea de la 1 iulie. Dragnea: Este un act de dreptate pentru alesii locali, indiferent de culoarea politica

  Administratie locala
 • Dragnea, intrebat ce le transmite liberalilor pentru Delegatia Permanenta: "Ganduri bune! "

  Administratie locala
 • 150 de joburi disponibile pentru someri

  Administratie locala
 • Contract de peste un milion de euro pentru master-planul Portului Constanta

  Administratie locala
 • Mangalia se intoarce cu fata la mare

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Infrastructura educațională în atenția primarului Tudorel Gurgu

  Administratie locala
 • Primăria Albești vrea să modernizeze drumurile din comună

  Administratie locala
 • Planuri pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Cerchezu

  Administratie locala
 • Planuri pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Cerchezu

  Administratie locala
 • Primăria Saligny a solicitat fonduri guvernametale pentru dezvoltarea comunei

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771