Jurnalistul Mihai Caldararu, un orfan cu suflet de copil si minte de adult

Februarie 2014, Marian Carson

Social

Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bataile si abuzurile sexuale l-au incurajat pe tanarul Mihai sa-si indeplineasca visul: de a ajuta copiii care au trecut prin aceleasi suferinte asemenea lui. La prima vedere, pare a fi povestea obisnuita a unui copil ce a crescut prin centre de plasament. Si asa si este, in fond.

La varsta de trei luni, Mihai a ajuns intr-un orfelinat, unde, mai tarziu, i se aplicau batai "sora cu moartea". Cu siguranta, acesta este un caz dintre alte sute de cazuri petrecute in Romania. Insa ceea ce impresioneaza cel mai mult este faptul ca Mihai Caldararu si-a depasit atit conditia de orfan, cit si conditia de sarac, tinind cu tot dinadinsul sa reuseasca in viata. Este bolnav, iar crizele dese de epilepsie din lipsa medicamentelor pe care nu si le permite il dau inapoi cu multi pasi atunci cand doreste un loc de munca. Lipsit de dragostea materna si inconjurat de straini, Mihaita lupta zilnic cu propriul destin. Stie ca, din pricina bolii de care sufera, anagajatorii evita sa-i ofere un loc de munca. Mihai nu a stat niciodata din momentul in care a fost nevoit sa paraseasca centrul de plasament, la varsta de 18 ani.
Absolvent al Scolii de Arte si Meserii, al Scolii Populare de Arta si al unui curs de inspector de resurse umane, tanarul s-a angajat la o croitorie dintr-un cartier bucurestean. Din pacate, aici nu a putut sta foarte mult timp, deoarece a facut o criza de epilepsie in timpul serviciului si a fost dat afara fara pic de remuscare. Cu un suflet sensibil si un destin nefericit, copilul, devenit barbat in toata firea (ce-i drept, foarte mic de statura, cu o privire usor ratacita, dorind sa faca totul deodata), s-a ambitionat intr-atat incat, in anul 2012, a pus bazele publicatiei MicNews.
"Am lucrat la o croitorie, dar am fost dat afara din cauza faptului ca sunt epileptic. Am lucrat si ca voluntar in cadrul unui ONG (n.r. Asociatia Europeana pentru Protectia Omului si a Copilului) dar nici acolo nu am stat prea mult timp, din acelasi motiv. Acum, tot ce vreau este sa continui proiectul Mic News si noul ziar ce va aparea din luna august, "Glasul Orfanului", ce are menirea sa aduca toate cazurile copiilor abandonati si chinuiti", spune Mihai, citindu-i-se pe fata dorinta arzatoare.
Pentru ca a inceput aceasta meserie, de jurnalist, in cadrul propriei publicatii, Mihai Caldararu doreste sa fie licentiat si sa invete tot mai mult despre tainele acestei meserii. Astfel, Universitatea Hyperion a venit in sprijinul tanarului, oferindu-i un loc de student in cadrul facultatii, pentru specializarea Jurnalism.
Un om maruntel, dar cu cu o minte agera, ce lupta cu viata de ani de zile, se remarca acum ca jurnalist, reporter de teren, investigand cazuri peste cazuri si dorind sa vina in ajutorul copiilor nefericiti, abandonati, agresati si bolnavi, el insusi avand mare nevoie de ajutor. MicNews a luat nastere datorita unor oameni cu suflet mare, voluntari ce scriu pentru mica publicatie specializata in flux de stiri si evenimente reale de ultima ora. Mihai Caldararu nu cerseste mila nimanui. Desi a dus o viata grea, este o persoana mindra, care traieste cu cei 230 de lei pe care-i primeste de la stat, tot asteptind sa primeasca o locuinta. "Anul trecut am depus o cerere la Primaria Sectorului 2, pe raza caruia am domiciliul, pentru o casa sociala, dar nu am primit inca raspuns. Acelasi lucru l-am facut si anul acesta, insa n-am primit nimic", mai spune Mihai pentru Gazeta de Botosani . Marea lui dorinta nu este sa primeasca bani, de aceea nici nu ne-a oferit un numar de cont si nu a precizat ceva in acest sens.
Singurul ajutor pe care il doreste este acela de a-si duce visul mai departe: "MicNews" si "Glasul orfanului", care au nevoie de sponsorizare privind cazurile sociale prezentate in cele doua publicatii. Pentru a afla mai multe despre efortul pe care il depune acest tanar, accesati www.micnews.ro.


Articole din editia din data de Februarie 2014

 • Senatul a respins reexaminarea OUG privind producerea energiei din surse regenerabile

  Social
 • Lucrari reluate in primavara acestui an la Centrul social din Nicolae Balcescu

  Social
 • Cum va arata soseaua de coasta a Constantei

  Social
 • Studentii le cer candidatilor la alegerile europarlamentare sa sustina educatia in mandatele pe care le vor obtine in PE

  Social
 • Ministrul Educatiei promite investitii de 200 milioane de euro in infrastructura scolara in 2014

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Municipiului Medgidia - Anunț de Interes Public

  Social
 • Copiii din Siliștea, în excursie la Aqua Magic

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia marchează Ziua Universală a Iei Românești

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771